Desserter og kager

Umami-sorbet

Der findes sødt, salt, surt og bittert. Og så findes der den femte grundsmag, umami, som betyder essensen af velsmag. Prøv denne her umami-sorbet med maccha-te og tomat.
af Redaktionen, Foto: Heidi Lundsgaard23.11.2011

(4 personer)
15 g Maccha-te
8 dl nykogt 75-80° varmt vand
140 g lys rørsukker
70 g glucose
1 blad husblas
2 dl tomatjuice fra eget pres af meget modne tomater
½ stang kvalitetsvanilje
lidt friskpresset citron

- Pres saften af modne tomater i en saftmaskine. Sigt Maccha-pulveret ned i en dyb, forvarmet skål, tilfør det 75-80° varme vand og pisk 1-2 min. til teen skummer.

- Udblød husblas i koldt vand.

- Hæld den lune te i en blender, tilfør rørsukker, glucose, husblas, vaniljekorn og tomatjuice og blend til alt er opløst. Smag til med citron til sødme-syreforholdet er rigtigt.

- Kør sorbeten på en ismaskine eller frys den ind som en tynd plade, der brækkes i stykker og blendes lige inden servering. Server evt. med små dadeltomater syltet i en god, kraftig honning med citronskal.

Få også opskriften på umami-risotto

Sponsoreret indhold