Desserter og kager

Vintertrøfler

En rigtig lille delikatesse, som det da også tager flere dage at lave, for at fløden kan trække den fulde smag fra krydderierne
af Henrik Kerrn-Jespersen, Foto: Jacob Termansen 16.02.2009

Denne opskrift tager tre dage at tilberede, for at trøflerne bliver så optimale som muligt.

ca. 35-40 stk.

2¾ dl piskefløde
½ kanelstang (el. 1 hel lille kanelstang)
1 nellike
400 g mørk chokolade
75 g smør evt. chokolade til overtræk

Dag 1
Hæld piskefløden i en kasserolle og bring den i kog med kanelstangen og nelliken. Tag kasserollen af varmen og lad den køle lidt ned. Opbevar blandingen på køl natten over med krydderierne i, så de kan trække med fløden og tilføre smag.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dag 2
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tilsæt smørret i mindre stykker og rør det godt sammen. Bring endnu en gang fløden i kog med krydderierne. Hæld den gennem en sigte og lad den køle af, til temperaturen er ca. 40°. Rør fløden sammen med chokolademassen, lidt efter lidt, og bred den ud i bunden af en bradepande, som er smurt med lidt olie eller er foret med bagepapir eller en silpatmåtte. Det vigtigste er, at formen er kvadratisk eller rektangulær og har en kant, som ikke er for høj. Lad trøffelmassen stivne på køl natten over.

Dag 3
Skær trøflerne ud i passende stykker med en kniv og overtræk dem evt. med mørk chokolade som vist på billedet. Lys chokolade kan også bruges, og trøflerne kan også drysses med kakao. Det fine mønster på chokoladens overflade kan skabes med spidsen af en kniv eller en lille gaffel.

Find flere opskrifter på lækre kager fra Sweet Valentine