Desserter og kager

Vitello tonnato - kalv i tunsauce

Vitello tonnato er en klassisk italiensk ret, der er perfekt til en sommerpicnic, da den serveres tempereret.
af redaktionen 12.06.2017
Vitello tonnato - kalv i tunsauce

Pak picnickurven med lækre fristelser som denne sommerlige vitello tonnato – kalv i tunasauce.

LÆS OGSÅ: Tærte med spinat, kartoffelbund og grøn salat

Opskrift på vitello tonnato

Opskrift til 6 personer

INGREDIENSER

  • 400 g kalveyderlår el. -inderlår
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 kviste rosmarin
  • havsalt og friskkværnet peber

Tunsauce:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 3 æggeblommer
  • 2½ dl olivenolie
  • 150 g tun i olie
  • 15 kapers
  • 3 ansjosfileter
  • saft af ½ usprøjtet citron
  • havsalt og friskkværnet peber

Pynt:

  • 4 spsk. kapers
  • skal fra en usprøjtet citron
  • 4 spsk. grofthakket bredbladet persille

FREMGANGSMÅDE

Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved, så det dækker. Skær løg og hvidløg i terninger, blegselleri i skiver og rosmarin i små stykker. Tilsæt det i gryden, krydr med salt og peber, og kog kødet i 30 minutter. Lad kødet afkøle.

Tunsauce: Pisk æggeblommerne, hæld olien i, i en tynd stråle, og bland indtil du har en mayonnaise med en tæt konsistens. Blend tun, kapers, ansjoser og citronsaft, fyld cremen i en stor skål, og vend den med mayonnaisen. Krydr med salt og peber.

Anretning: Skær kalvekødet i tynde skiver, som du anretter på et fad. Fordel tunsaucen ovenpå, og drys med kapers, citronskal og persille.

LÆS OGSÅ: Fermentering – Kimchi