Drikke

5 gode påskebryg til din påskefrokost

Vil du finde den perfekte påskebryg til din påskefrokost? Her får du fem gode bud på øl, der passer perfekt på påskebordet.
af Eilen Anthoniussen og Josefine Rubeck / Foto: PR 11.04.2014
Påskebryg

Påsken nærmer sig, og det er allerede længe siden, at de første påskebryg kom i butikkerne.

Sortimentet er stort og bryggerierne mange, og derfor kan det være svært at vide, hvad du skal gå efter.

Her får du vores tips til fem af årets bedste påskebryg, som samtidig vil klæde dit påskebord.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 25 retter til din påskefrokost

5 gode påskebryg til din påskefrokost

Vi har en lang tradition for at brygge særlige øl til påske. De mange bryggerier gør sig umage for at brygge det helt perfekte påskebryg til årstiden, og typisk er påskebryggen væsentlig stærkere end almindeligt øl.

Der brygges på humle, fyldig maltaroma og krydres med karamel, lakrids, citrus og blomster. Lækre kombinationer, der passer til både årstiden og selve påsken.

PRØV OGSÅ: Lammekølle med perlerugsalat

Vores tradition for påskebryg stammer helt tilbage fra 1890, hvor de første påskebryg blev brygget i Thor Bryggeriet i Roskilde under navnet Salvator.

Sidenhen har de store bryggerier holdt traditionen ved lige, og i dag er de fleste mikro-bryggerier kommet ind i kampen om den gode påskebryg - til mange øl entusiasters store glæde.

Især Fur Bryghus har gjort indtryk med deres påskebryg brygget på deres lokale mikrobryggeri på den lille ø Fur.

Lad dig inspirere til de gyldne udvalgte herligheder i nedenstående og find netop din yndlings-påskebryg til din påskefrokost.

SE OGSÅ: Få mere inspiration til din påskefrokost her!

FUR påskefokost

fur påskebryg

FURs påskebryg er en klar øl med en ravgylden farve og cremet skum, der giver fine blonder på glasset. Øllen er overgærdet af typen Ale og har humlenuancer og noter af citrus. Fur Påskefrokost er velegnet til påskefrokersten med dens lave alkoholprocent på 2,7% vol.

Forår fra Klosterbryggeriet

påskefrokost

Forår er en undergæret, frisk forårsbryg med en smag af begyndende sommer. Øllen har en maltet aroma, der minder om den klassiske påskebryg og en alkoholprocent på 6,5% vol.

Easter Bock fra Thisted Bryghus

påskebryg

Easter Bock er en mørk og kraftig påskebryg med en rund og fyldig smag og en alkoholdprocent på 7,4% vol. Med dens forstærkede toner af røget og ristet malt, passer påskebryggen perfekt til en god lammesteg.

Willemoes Påskebryg fra Bryggeriet Vestfyen

fur påskebryg

Kerneordene for Willemoeses Påskebryg er gylden, blød og cremet. Påskebryggen er en fyldig, undergæret og langtidslageret øl med en alkoholdprocent på 6,5% vol. Den har en frisk smag af sød karamel og malt samt en let bitter eftersmag.

Påskebryg fra Ørbæk Bryggeri

fur påskebryg

Ørbæks Påskebryg har en fyldig smag blandet med en let humlebitterhed med nuancer af frugt, kaffe, chokolade og lakrids. Øllen har en alkoholprocent på 7,2% vol og dens aroma er let krydret med noter af kardemomme.