Drikke

Lav hyldeblomstsaft på 5 minutter

Ingen sommer uden hyldeblomstsaft! Prøv en skøn og nem hyldeblomstsaft, som kan laves med bare 5 minutters forberedelse.
af Helle Brønnum Carlsen og hendes datter Louise Beck Brønnum/Foto: fra kogebogen sæson 22.08.2018
Hyldeblomstsaft - nem opskrift

Hyldeblomstsaften er en klassik sommerdrik, som skal nydes på en varm sommerdag. Så hvorfor ikke lave din helt egen hyldeblomstsaft? Det kan faktisk gøres på så lidt som 5 minutter. Der er bare lige nogle få ting, du skal vide, inden du går i gang.

Det skal du vide, når du laver hyldeblomstsaft:

  • Hvad er hyldeblomstsaftens holdbarhed? Den hjemmelavede hyldeblomstsaft kan holde sig i 3 måneder, hvis du kommer den i fryseren. Så kan den både bruges i drinks, til hjemmelavede ispinde og bare som et friskt minde om sommeren.
  • Hvornår blomstrer hyld? Hyld blomstre kun fra midten af juni, til midten af juli måned, det er derfor en forholdvis kort tidsperiode, at du har mulighed for at lave saften.
  • Skal hyldeblomsterne være friske? Der er altid den nødløsning, at fryse skærmene ned, hvis tiden ikke er til at lave saften, med det samme efter plukningen. Men med denne opskrift passer, saften stort set sig selv, og derfor vil det bedste være at få den lavet med det samme.

SE OGSÅ: De flotteste pind-is af hyldeblomstsaft

Opskrift på hyldeblomstsaft

Antal: 1 liter

Det skal du bruge til at lave hyldeblomstsaft:

  • 6 usprøjtede citroner
  • 30 nyudsprungne hyldeskærme
  • 1 kg sukker
  • 1 liter kogende vand

Sådan laver du hyldeblomstsaft:

  1. Vask citronerne, skær dem i skiver, og læg dem i lag i en glaskrukke med hyldeskærme og sukker
  2. Overhæld med kogende vand, og lad blandingen trække i tre døgn
  3. Læg den under let pres, så vandet dækker
  4. Si saften gennem et klæde
  5. Fordel den i fryseegnede flasker

SE OGSÅ: Smoothie med hyldeblomstsaft og jordbær