Drikke

Must have til gin elskeren

Kalder alle gin entusiaster! Her er appen, du må eje, hvis du er en vaskeægte gin elsker.
af Christiane Vejlø - foto Getty Images 18.12.2018
Til gin elskeren

En gin & tonic, tak

Der var engang, hvor en gin & tonic bare var en gin & tonic. Hvor det drejede sig om at få mikset mest muligt gin med mindst muligt tonic, så enebærsmagen gav sig til kende. Sådan er det ikke længere. Appen Ginventory bringer nemlig gin & tonic’en til nye højder − lige i tide til sæsonens julefrokoster. Ginventory er et digitaliseret − og altid fyldt − ginbarskab med mere end 5.000 ginmærker fra hele verden. Den er fyldt med opskrifter, specialiseret viden og tip til, hvilken gin der går bedst til hvilken garniture (agurk, peberkorn, citronskiver, bær osv.).

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ginventory er gratis og fås til iOS og Android.

Man mener, at gin oprindeligt var en hollandsk brændevin, som i det 16. århundrede blev brugt til at helbrede nyrelidelser. I dag er ginen, og særligt gin & tonic'en, en klassisker i de fleste hjem, restauranter og barer. Gin & tonic'en er en af mest simple cocktails bestående af blot gin, tonic og eventuelt en smagsgivende garniture som rosmarin, peber, citron eller andet.

Der findes mange typer af gin, men fælles for alle er at de indeholder enebær og en alkoholprocent på minimun 37,5%, hvilket er et krav fra EU regulativer. Mangler du inspiration til hvilke drinks, du skal servere til julefrokosten eller nytårsfesten? Så tjek nedenstående gin-fortolkninger ud.