Sådan laver du din egen sunde lakridsthe
Januar lægger op til både detox og vinterhygge med varm the, og mens udvalget er enormt, kan du faktisk lave din egen sunde the med lækker lakridssmag.
Skønhedsekspert Raz fra Raz Spa, som er kendt fra Go' morgen Danmark afslører her sin opskrift på en velsmagende og sund lakridsthe.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
"Jeg elsker selv at drikke the, og især om vinteren kan det være lækkert med en the, der samtidig hjælper min krop med masser af antioxidanter, mineraler og vitaminer, så jeg forhåbentligt igen i år undgår influenzaen," siger Raz.
Ingredienserne kan du ifølge skønhedseksperten finde i enhver helsekostforretning.
Det siger Raz om ingredienserne
Rooibush (ren rød the købes nemmest i helsekostbutikker) - "Rød the eller Rooibush som den hedder i Sydafrika er slet ikke en theart. Det er egentlig en busk hvor de afrikanske kvinder igennem mange generationer har plukket topskud og lavet the på. Den har et højere indhold af antioxidanter end både grøn og hvid the og har et kæmpe indhold af mineraler og masser af C-vitamin. I Afrika bruger man den ikke kun til at drikke, jeg har selv oplevet at mine solbrændte skuldre blev dækket af pladevat og derefter overhældt med kold rooibush the for at dulme og hele. Samme fremgangsmåde sker ved hudafskrabninger og sår."
Hakket ren lakridsrod (købes i helsekostbutikker) - "Lakridsrod indeholder mange vitaminer især fra B-gruppen. Undersøgelser viser, at lakridsrod positivt stimulerer dit immunforsvar. Lakridsrod hjælper også på slimafsondringen fra lunger og bronkierne hvis du er blevet forkølet og hæmmer hoste. Antioxidanterne i lakridsroden hjælper kroppen med at danne flere røde blodlægmer og på denne vis hjælpe dig igennem influenzatiden. Kan du ikke lide the eller få dine børn til at drikke den, så hjælper lakridsroden stadig når du tygger på den hele rod, og det smager godt."
RAZspa lakridsthe
Det gode ved at lave en the selv er blandt andet, at man selv kan dosere ingredienserne, så man får en the, der smager lige som man bedst kan lide den.
"Du blander dem selv som du lyster - jeg er meget til halvt af hver men, smag endelig efter, og
test, hvornår den er lige i skabet for dig," siger Raz.
Få også Julia Roberts' skønhedshemmelighed
Og der er flere fordele ved at lave theen selv.
"Da hverken lakridsrod eller rooibush indeholder synderlig meget garvesyre, behøver du ikke at tage theposen op af vandet. Du lader den bare trække, så kommer theen til at smage bedre og bedre jo længere tid der går. Hvis du ønsker et stærkere udtræk, varmer du vandet op til lige før kogepunktet igen og igen, med theposen i vandet. Hvis vandet kommer til at koge theen lidt uklar, men smager stadig godt."
"Drikker du ikke det hele kan du gemme den i køleskabet og drikke dig en kølig isthe. Du kan endda genopvarme denne the uden problemer," siger han afslutningsvis.
Skål!