Tre cocktails til din nytårsaften
Rasmus Juul, bartender på Danmarks bedste cocktailbar Ruby, kommer her med sit bud på tre lækre cocktails, som passer perfekt til nytårsaften.
De tre cocktails kan du se i galleriet nederst.
Opskrifterne, samt fem gode råd fra Rasmus får du lige her:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
1. Is, sørg for at have nok. Is er en af de vigtigste ingredienser i mange cocktails.
2. Forbered dig godt, så du hurtigt kan lave dine cocktails og komme tilbage til festen.
3. Hold det simpelt, ikke mere end 3 - 4 cocktails. Hvis man kaster sig ud i for meget, kan det nemt komme til at virke uoverskueligt og resultere i, at ingen bliver lavet.
4. Kvalitet er vigtig, så lav det, du laver, ordentligt. Brug frisk juice og andre gode råvarer.
5. Hav lidt forskelligt spiritus, så der er noget for enhver smag.
"Jasmine"
Før maden har vi brug for at få sat gang i appetitten. For at gøre det, skal vi bruge noget let, frisk og gerne bittert. Her er et bud på en cocktail, som er ret lige til og ikke kræver den store forberedelse. Jasmine er en frisk cocktail, som har en god balance mellem sødt, surt, bitter, og den vil helt sikkert vække sulten inden middagen.
3 cl. Tanqueray Ten
1,5 cl. Campari
1,5 cl. Cointreau
1,5 cl. citronjuice
Alle ingredienser shakes med is og sies derefter op i et afkølet cocktailglas og pyntes med appelsinskal.
"Bee's Kiss"
Efter maden trænger vi til noget dessert. Hvad er mere passende end rom? Her er et bud på en klassisk cocktail, der er nem at lave og som smager helt fantastisk. Bee's Kiss er lidt til den søde side, som en dessert gerne må være. Den får dog et hint af bitterhed fra friskrevet muskatnød til sidst. En perfekt cocktail til at afslutte middagen på og lade op inden resten af aftenens strabadser.
6 cl. Zacapa 23
3 cl. fløde (let pisket)
2 teskeer honning
Muskatnød
Ingredienserne blandes i en shaker og røres for at opløse honning.
Dernæst shakes den med is og sies i et afkølet cocktailglas. Til sidst pyntes den med friskrevet muskatnød.
"Penicillin"
Efter vi har være ude i kulden, skal vi have liv kroppen. Hvorfor ikke servere en krydret whisky- og ingefærcocktail med spark i?
Det er en personlig favorit i den kolde vintertid. Den kaldes "penicillin" og er en super cocktail at sunde sig på efter at have været ude og skyde krudt af.
6 cl. Johnnie Walker Gold
3 cl. friskpresset citronjuice
2 skiver ingefær
2 teskeer honning
Ingefær stødes først. Derefter tilsættes de resterende ingredienser, og der røres lidt for at få opløst honningen. Kom ingredienserne i en shaker, ryst grundigt og si op i et glas med is.
Pynt med to skiver ingefær