Fjordrejer med burrata, tomater og skovsyre
Prøv denne opskrift på fjordrejer med burrata, tomater og skovsyre. Den er perfekt til middagsselskabet og fungerer perfekt som forret. Få hele opskriften på den lækre ret med rejer, ost og tomater herunder!
Burrata er en italiensk mozzarellaost med et blødt og cremet indre fyldt med fløde. En ægte burrata er 15-20 cm i diameter. De mindre af slagsen på 7-10 cm kaldes burratina. Osten passer godt i en ret med masser af syre som f.eks. tomater.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fjordrejen kaldes også for roskilderejen eller Palaemon adspersus og er den mest almindelige herhjemme. Den lever blandt andet af tanglopper, fiskeæg og små orme og stryges ved kyster og fjorde fra april til september.
SE OGSÅ: Stenbiderrogn med stegt grønkål og spejlæg
Fjordrejer med burrata, tomater og skovsyre
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave fjordrejer med burrata, tomater og skovsyre
- 12 cherrytomater
- 2 spsk. æbleeddike
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber
- 4 skiver brød
- 1 burratakugle
- 200 g pillede
- fjordrejer
- 1 håndfuld
- rød skovsyre
- 2 stilke bronzefennikel
LÆS OGSÅ: Fjordrejer: Alt du skal vide om den delikate spise
Sådan laver du fjordrejer med burrata, tomater og skovsyre
- Skyl og halvér tomaterne på langs. Læg dem i en skål, og vend med eddike, olie, salt og peber.
- Rist brødskiverne. Bryd burrata i mindre stykker, og fordel dem i dybe tallerkener sammen med tomaterne.
- Dryp marinade fra tomaterne over, og drys pillede fjordrejer, skovsyre og bronzefennikel på toppen.
- Knus ristet brød over retten, eller spis det til.
Flere opskrifter med fjordrejer?
Servér tortilla med fjordrejer til dine gæster. Retten er perfekt til middagsselskabet, men passer også fint i hverdagen. Få hele opskriften her!