Mad
Fisk og skaldyr
Forret: Rimmet torsk med sennepsmayonnaise og rødbede
Lav den perfekte forret med torsk med denne imponerende opskrift på rimmet torsk med sennepsmayonnaise, rødbede og karse.
af Anita Klemensen / Foto: Wichmann+Bendtsen
14.02.2022
Hvis du er på jagt efter en smuk og velsmagende forret med torsk, så serverer vi den lige her! Denne opskrift på rimmet torsk med sennepsmayonnaise, rødbede og karse er perfekt til nytårsaften, festiddagen eller et eksklusivt middagsselskab. Opskriften er fra Michelin-restauranten Den Røde Cottage, som kun bruger de bedste råvarer og er kendt for udsøgt gourmetmad. Her kan du gøre kokken kunsten efter derhjemme og imponere dine gæster med en dejlig smagsoplevelse. Tip! Find flere lækre foretter med torsk, skaldyr og kød her
Forret: Rimmet torsk med sennepsmayonnaise, rødbede & karse
Antal: 4 personerDet skal du bruge til din forret med torsk:
- ¼ side af en lille torsk – køb fisken frisk, og tjek, at alle ben er ude
- 1 spsk. letsaltede kapers
- 1 bk karse
- 2 friske æg
- 1 dl smør
- 2 spsk. fiskesennep
- 1 spsk. dijonsennep
Rødbedecrudité:
- 2 små rødbeder
- 10 helt små rødbeder
- 2 dl æbleeddike
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 5 peberkorn
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du rimmet torsk:
- Torsk: Drys fisken med lige dele salt og sukker, så der kommer et tyndt lag på hele den ene side. Lad fisken stå på køl i et par timer. Skær herefter fisken i tynde firkanter i en tykkelse på ½ cm, og kom fisken direkte på tallerken lige inden servering.
- Sennepscreme: Kog æggene i 4 min., og tag skallerne af. Vær opmærksom på, at de er meget bløde, så gør det gerne over en skål. Smelt nu smørret, til det får en let gylden farve. Det vil skille sig i to lag, og det er kun det øverste lag, der har den klare farve, som skal bruges. Kom 1 dl af det klare brunede smør ned i en blender. Tilsæt æg og sennep, og blend. Smag cremen til med salt, hvid peber og evt. mere sennep, alt efter hvor stærk du ønsker den. Kom cremen i en sprøjtepose, og lad den køle lidt af (ej på køl).
- Rødbedecrudité: Vask rødbederne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på en mandolin. Put dem i koldt vand, til de begynder at krølle lidt.
- Syltede rødbeder: Vask rødbederne, og kog dem op i letsaltet vand i 2 min. Tag dem op, mens de stadig er sprøde. Put alle ingredienserne til lagen i en gryde, og kog dem op. Hæld dem derefter over de varme rødbeder.
- Anretning: Anret fisken på en tallerken, og pynt med små ’dutter’ af sennepscremen. Skær nu de syltede rødbeder ud i små tern, og kom dem rundt på fisken. Husk at dryppe dem godt af inden, så de ikke farver fisken. Pynt med friske rødbedeskiver, let saltede kapers og friskklippet karse.