Friterede blæksprutteringe med grillet squash, mynte, feta og sumak
Der er mange fordele ved at servere blæksprutte for dine gæster: Den smager fantastisk, er sund og dejligt mør. For at få mest muligt ud af sprutterne, kræver det dog, at de bliver tilberedt på den rette måde - og på den rette årstid.
Danske blæksprutter er nemlig bedst forår og efterår. De skal være friske, dufte godt og være faste og i flot stand. Vær meget nøjagtig med tilberedningen. Hvis blæksprutten tilberedes for lang tid ved for lav varme, bliver den nemlig hård, sej og tør. Fx skal blæksprutteringene her kun stegte i 1-2 minutter, før de er perfekte.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan renser du en blæksprutte
Rens blæksprutten ved at trække hoved og arme ud af kroppen. Fjern de tynde hinder på kroppen, og skyl kroppen godt igennem under rindende koldt vand. Skrab indmadsresterne i kroppen ud med en finger. Træk de gennemsigtige ”kropsstivere” ud af kroppen, og kassér dem. Træk evt. vingerne af. Skær mavesækken fra armene ved at skære lige over øjnene, og kassér den. Fjern næbbet, og skyl armene i koldt vand.
Tip: Der findes flere forskellige 10-armede danske blækspruttearter. To af armene er længere end de otte andre, da de bruges som fangarme. Hvis du spiser armene, men gerne vil undgå sugekopperne, der kan være lidt hårde i det, kan du skrabe sugekopperne af med din tommelfinger under rindende koldt vand.
LÆS OGSÅ: En ægte italiensk middag med blæksprutte og pasta
Opskrift: Friterede blæksprutteringe med grillet squash, mynte, feta og sumak
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave friterede blæksprutteringe med tilbehør
- 600 g frisk dansk blæksprutte (renset vægt)
- 1 æg
- 150 g pankorasp
- 1 grøn squash
- 2 spsk. olivenolie
- Flagesalt
- Peber
- ½ usprøjtet citron
- 2 l vindruekerneolie
- 50 g feta
- 1 spsk. sumak
- 5 stilke frisk mynte
Sådan laver du friterede blæksprutteringe med tilbehør
- Rens blæksprutterne, og skær dem i helt tynde ringe.
- Pisk ægget sammen i en skål, og hæld pankoraspen i en anden.
- Vend blæksprutteringene i først æg og så rasp. Læg blæksprutteringene på et fad.
- Skyl squashen, og skær den i skiver på ca. 1 cm i tykkelsen. Vend dem med olie, salt og peber i en skål.
- Varm en grillpande op, og grill squashskiverne i 1-2 minutter på hver side, så de får flotte grillstriber og stadig har noget fasthed.
- Tag squashskiverne af grillpanden, og læg dem i en skål sammen med fintrevet citronskal og citronsaft. Vend godt rundt, og fordel squashskiverne på portionstallerkener eller et stort fad.
- Varm olie op i en gryde til ca. 160°, til det syder omkring en tandstikker, og fritér blæksprutteringene i 1-2 minutter, til de er sprøde og gyldne.
- Tag blæksprutteringene op, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Drys med salt og peber. S
- Servér blæksprutteringene lune med grillet squash, smuldret feta, sumak og lidt mynte på toppen som en forret eller som del af et større måltid
MERE INSPIRATION? Prøv også denne sorthvide tema-menu med blæksprutte, sorte svampe og lakrids