Grønt

Ærte-gnocchi

Her er en opskrift fra den franske trestjernede Michelin-kok Emmanuel Renaut, som du kan læse meget mere om i bladet.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 13.03.2012

6 personer

Tip


1 kg ærter med bælg (400 g bælgede ærter)
250 g mellemstore kartofler
køkkensalt
50 g mel
2 dl ærtejuice (fra bælgene)
1 dl god grønsagsbouillon
50 g smør

Bælg ærterne og pres ærtebælgene igennem en saftpresser. Gem ærtejuicen. Tag et par skefulde af de bælgede ærter fra til anretning, og kog resten i rigeligt vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra, og mos ærterne igennem en fin sigte lidt ad gangen, til det bliver en fin puré.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hæld køkkensalt i en bradepande, og læg de uskrællede kartofler oveni. Bag kartoflerne i 25-30 minutter ved 200°. Afkøl kartoflerne, halver dem og tag kartoflen ud af skrællen med en ske. Mos kartoflen igennem en finmasket si. Bland ærtepuré og kartoffelpuré sammen med mel til en dej. Rul dejen ud i lange pølser, som skæres i små stykker på ca. 3 cm. Rul stykkerne til kugler eller tryk dem let med en gaffel.

Pocher gnocchierne i letsaltet vand - de er færdige, når de kommer op til overfladen efter 1-2 minutter. Pocher de sidste ærter, afkøl dem og fjern den yderste skal.

Opvarm ærtejuicen i en lille kasserolle sammen med grønsagsbouillonen, og pisk smørret i saucen. Anret gnocchierne i dybe tallerkener og hæld saucen over. Pynt med de hele ærter, og server straks.

Se også andre opskrifter fra Emmanuel Renaut:


Geddeboller med hummerbisque
Hindbærmacarons
Kandiserede krydderurter