
Grillet jomfruhummer med gremolata

Opskrift på grillet jomfruhummer med gremolata
Antal: 4 personer
Det skal du bruge til jomfruhummer med gremolata:
- 4-6 jomfruhummere
- olivenolie til pensling
- salt og peber
Gremolata:
- 1 usprøjtet citron
- 2 spsk. hakket bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
LÆS OGSÅ: Opskrift på cheviche af jomfruhummer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du jomfruhummer med gremolata.
- Flæk jomfruhummerne, og fjern tarmen. Pensl jomfruhummerne med olie, og krydr med salt og peber.
- Steg dem i 2 minutter med kødsiden nedad på en varm grill eller (grill)pande.
- Gremolata: Riv citronskal ned i en skål. Skær citronen over på langs, og grill den, til den har mørke grillstriber. Skyl og hak persille. Pil og hak hvidløg.
- Rør persille, hvidløg, olie og citronskal sammen. Drys gremolataen over de grillede jomfruhummere, og pres lidt af den grillede citron over ved servering.
LÆS OGSÅ: Perfekt bisque af jomfruhummer eller prøv grillet jomfruhummer som en del af en lækker gæstemenu
Hvornår er jomfruhummere i sæson?
Jomfruhummere er en dejlig sommerspise, som mange nyder godt af grillede, når de holder ferie rundt om i Danmark.
De er i sæson fra maj til juni og igen i september til oktober. Dog er de også tilgængelige resten af årets måneder.
De små hummere lever i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen, hvor fiskerne fangerne dem enten om dagen eller natten afhængigt af sæsonen.
Jomfruhummere er kendetegnet ved at være noget mindre end almindelige hummere og mere lyserøde i farven. Kødet er finere i konsistensen end hummerkød.