Se også
Opskrifter
Hjemmelavet mirabellesyltetøj
Den søde smag af mirabeller er perfekt til syltetøj. Vi giver dig opskriften på en delikat og enkel mirabellesyltetøj, der smager fantastisk.
af Bente Halkjær
11.09.2019
Foto: Tia Borgsmidt og Shutterstock.
0 personer
- 1 kg mirabeller
- 4 spsk. vand
- 400 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- Evt. Atamon eller spiritus
Udvalget af mirabelleblommer er stort. De findes blandt andet både i rød, gul, grøn og blå - du kan dyrke dem selve eller plukke dem i naturen. Nyd de små blommer året rundt med denne lækre syltetøj.
Sådan laver du mirabellesyltetøj:
- Skyl, halvér, og udsten mirabellerne.
- Læg dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser undtagen Atamon eller spiritus.
- Varm langsomt op, og lad syltetøjet koge ca. 5 minutter.
- Skum syltetøjet for urenheder. Skyl evt. glassene i Atamon eller spiritus, og hæld syltetøjet heri.
- Luk glassene.
TIP: Ønsker du mere fast syltetøj, kan du anvende syltesukker.
Se også