Menuer

Jamie Oliver: Cypriotisk kylling

Få her opskriften på farseret cypriotisk kylling, pandestegte asperges og stilktomater, kålsalat, St Clements drik og vaniljeiskaffe fra den berømte kok Jamie Olivier.
af Opskrifter fra Jamie Oliviers bog "Jamies mad på 30 minutter" 11.08.2011

Opskrifterne er til 4 personer









GRØNTSAGER
5-6 fed hvidløg
200 g cherrytomater på stilk
1 lille bdt friske krydderurter, fx timian, rosmarin og laurbær
250 g grønne asparges
8-10 sorte oliven, fra glas, udstenede




KÅLSALAT
½ lille hvidkålshoved
1 løg
nogle kviste frisk bredbladet persille nogle kviste frisk basilikum, gerne den græske
½ frisk rød chili
2 citroner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TILSMAGNING
olivenolie
ekstra-jomfruolivenolie
havsalt & sort peber






ISKAFFE
½ l god vaniljeis
nogle tsk pulverkaffe (eller espresso shots)
2 sukkerknalder
1 håndfuld cantucci småkager (italienske mandelsmåkager)

KYLLING Læg persille, basilikum og soltørrede tomater samt lidt af deres olie samt et drys peber i en bunke på et spækbræt. Kvas 2 eller 3 upillede fed hvidløg over og hak alt fint med en kniv; bland det hele efterhånden. Smuldr feta i, riv citronskallen fi nt i (kun det gule) og bland igen.

GRØNTSAGER Dryp olivenolie i en af panderne og kvas de upillede fed hvidløg ned i. Tilsæt stilktomater og urtekviste. Skru ned til lav varme.

KYLLING Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på et stort stykke bagepapir. Snit en lomme fra siden ind i hver med en lille kniv, så kødet kan åbnes som en bog. Fordel fyldet fra brættet i lommerne, klem det let og fold kødet tilbage, så fyldet lukkes inde. Vask hænderne. Hæld 2 sjatter olivenolie i den tomme stegepande. Læg kyllingestykkerne i med skindsiden nedad; brug en madtang. Krøl et stykke bagepapir sammen under den kolde hane. Glat papiret ud igen, læg det over kødet og lad kødet stege. Ryst panden af og til.

FLADBRØD Drys det brugte spækbræt, som det er, med salt og peber, tilsæt 1 tsk oregano og et par pæne sjatter olivenolie. Kvas 2 upillede fed hvidløg på brættet. Vend brødene i denne blanding. Krøl endnu et stykke bagepapir under den kolde hane, glat det ud, læg brødene oven på hinanden i en stabel og pak det sammen. Stil pakken i ovnen. Kog en kedel vand.

GRØNTSAGER Vend spækbrættet og skær de seje ender af aspargesene. Kom de hele asparges i panden med grøntsager. Rør rundt med let hånd og tilsæt 8-10 sorte oliven.

KYLLING Nu skulle kyllingen være gylden på undersiden, så vend forsigtigt hvert stykke kød og kom 4 små kviste rosmarin i panden. Læg papiret over igen. Læg en mellemstor stegepande over for at veje kødet lidt ned, det er med til at kødet får sprød skorpe.

DRINK Fyld en stor kande halvt op med isterninger. Kvas myntekvistene og kom dem op i kanden sammen med saft fra citron og en appelsin. Kom to halve appelsiner i, top op med mineralvand og rør rundt. Sæt kanden på bordet.

ISKAFFE Tag isen ud af fryseren. Lav en
kande med pulverkaffe og 2 dl kogende vand. Rør sukkeret i. Anret småkagerne på et bræt sammen med tekopper. Stil det for enden af bordet sammen med isen.

KYLLING Anret de gyldenstegte kyllingestykker på et serveringsbræt af træ og skær i et af stykkerne i skiver for at
sikre, at det er gennemstegt. Hæld saften
fra panden over og stil brættet på bordet.

SERVERING Stil panden med grøntsagerne og stablen af fladbrød direkte på bordet.

ISKAFFE Når tiden er inde, lægges en skefuld is i hver tekop sammen med et shot kaffe (eller espresso) og en småkage. Skønt!