7 søde kager du kan bage til mors dag
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
På mors dag skal der gerne lidt ekstra lækkert til kaffen - og helst noget der syner af, at det er lavet med kærlighed og omtanke. Gør den hyggelige tradition ekstra sød ved at overraske med en hjemmebagt kagefavorit sammen med en fin buket fra haven eller blomsterhandleren.
Vi har samlet 7 skønne kager, som alle passer perfekt på bordet til mors dag. Se med i galleriet nederst i artiklen.
Se også: 6 smukke buketter til mors dag
Marensdrøm med rabarberskum (øverst)
Det skal du bruge:
6 personer
Mandelbund:
- 4½ æggehvide (evt. 3 bægre pasteuriserede)
- 200 g sukker
- 200 g mandler med skal, blendede let groft
Rabarberskum
- 300 g rabarber
- 160 g rørsukker
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 god vaniljestang
- ½ l piskefløde
Pynt
- 500 g blandede friske bær, fx blåbær, hindbær og jordbær
Sådan gør du:
-
Tænd ovnen på 175°.
-
Pisk hviderne stive, tilsæt sukker og pisk, til hviderne er helt stive.
-
Vend de blendede mandler i æggehviderne. Fordel massen i en rund form med en diameter på 26-28 cm foret med bagepapir. Bag bunden i 20-25 minutter og lad den derefter køle helt af.
-
Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad foret med bagepapir.
-
Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver god smag), og bag rabarberne i 20 min. Lad kompotten køle helt af, fjern vaniljebælgen og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
-
Pisk fløden til skum, og vend rabarbermassen i. Fordel rabarberskummet over mandelbunden, og pynt med de friske bær.
Smuk idé til borddækningen: Se her, hvordan du folder fine hjerteservietter