Mad

Noma er ikke længere verdens bedste restaurant

Restaurant Noma blev overhalet af spansk restaurant på årets liste over verdens bedste restauranter
af Line Hvid, Foto: Hans Juhl 30.04.2013

Tre år i træk har restaurant Noma nydt titlen som verdens bedste restaurant. Men det kunne desværre ikke blive til 4 år som nummer 1 på listen over verdens bedste restauranter, som mandag aften blev afsløret i London. Her er udvalgt 50 restauranter, og udover restaurant Noma er en anden dansk restaurant på listen, nemlig Geranium med kokken Rasmus Kofoed ved roret. De rykkede i går op fra en 48. til en 45. plads.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

'Verdens 50 bedste Restauranter' svarer lidt til filmens Oscar i Hollywood. Der er 800 jurymedlemmer bestående af branche-specialister fra 26 regioner i hele verden.

Få Nomas opskrift på flødeboller med rødbedeskum

3 brødre fik førstepladsen
Førstepladsen gik til den spanske restaurant El Cellar de Can Roca. Restauranten er drevet af tre brødre, som nærmest er opvokset i deres mors restaurant i en arbejderklasse-forstad i Nordspanien. I 1986 åbnede de ældste brødre Joan og Joseph El Callar de Can Roca, og i 2007 kom den yngste bror også om bord i familieforetagenet. Komitéen bag verdens 50 bedste restauranter skriver følgende om restauranten: Chefkokken Joan er en af de første, der har brugt sous-vide-metoden i 1990'erne. Han er en mester på det område. Joseph er sommelier og sørger for den særlige stemning i restaunten: nedtonet og passioneret. Den yngste bror Jordi er den regelbrydende og vilde kage- og dessertkok, og hans kreationer er yderst fantasifulde. Sammen kreerer dette team ren magi uden unødvendigt drama.

El Cellar de Can Roca fik en andenplads sidste år og har ligget på listen i otte år. restaurant Noma har haft førstepladsen i tre år og har ligeledes været på listen i otte år.

Læs mere om verdens 50 bedste restauranter her