Østers med pære og peberrod
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af ud af middagen, så er østers det perfekte valg.
De kan serveres som hovedret, men fungerer også ualmindeligt godt som en forret. Denne opskrift egner sig til sidstnævnte.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Østers er bedst i måneder, der indeholder R. Du tjekker deres friskhed ved at mærke, om de er lukket så stramt, at du skal bruge en kniv for at åbne musklen.
Typer af østers
Smagen af østers varierer, alt efter hvilken type østers der er tale om. Saltindholdet og mineralerne i havet påvirker smagen, og derfor er det relevant at vide, hvilket område de specifikke østers er fra.
Det vil sige, at en bestemt type østers godt kan variere i smagen, hvis den er fra et område, hvor saltniveauet eksempelvis er højere.
I de europæiske farvande, er det Stillehavsøsters, der er flest af. Stillehavsøsters er aflange og dybe og lever i bedste velgående i de europæiske farvande, til trods for at de oprindeligt kommer fra Japan og Sydøstasien.
En anden type østers er Limfjordsøsters, som også kaldes Belon-østers. Den er rund og flad og lever fint i det kolde klima, som sammen med saltindholdet i haven er med til at definere smagen.
Prøv denne lækre forret med østers!
Opskrift på Østers med pære og peberrod
Antal: 2 personer
Det skal du bruge for at lave østers med pære og peberrod
- 3 grene grønkål (ca. 100-150 g)
- 2 danske pærer
- 6 østers
- 1 spsk. olivenolie
- 10 g frisk peberrod
Sådan laver du østers med pære og peberrod
- Skyl grønkål og pærer, afdryp dem grundigt.
- Kør grønkål og den ene pære igennem en juicemaskine, og kom juicen op i en skål.
- Skær den anden pære ud i små tern, og kom den op i skålen.
- Tilsæt olie, og vend lidt rundt i det.
- Åbn østersene, tjek for friskhed, løsn østersene fra skallen, og fjern eventuelle skalrester.
- Anret østersene på et fad, og kom lidt juice og pærestykker op i hver østers.
- Riv lidt frisk peberrod på toppen, og servér.