Mad

Proteinrig morgenmad

Hvem siger morgenmad skal være kedelig? Her får du fire smagfulde og kreative proteinrige morgenmads idéer.
af Line Brøndum Pedersen 7.11.2013

1.Yoghurt-Choko-Jordbær drøm

Fedtfattig græsk yoghurt toppet med stykker af protein chokoladekage, jordbær og hakkede mandler.

75g fedtfattig græsk yoghurt/Skyr

50g jordbær (andet frugt kan også bruges)

15g mandler (eller hvor mange du nu har lyst til)

Protein Chokoladekage

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Æggehvide

½ most banan

25 g chokolade proteinpulver (Jeg bruger Nutramino)

1,5 tsk. fedtfattig kakao fra Urtekram

2 g flydende sødemiddel

Evt. saft fra en ½ appelsin og/eller evt. 2 stykker hakket Stevia chokolade

Bland alle ingredienserne i et stort kaffekrus og put i mikroovnen i ca. 1,5 minut (Alt afhængigt af din mikroovns styrke) Hold øje med den. Den er færdig når den ikke længere er flydende i midten.

75g fedtfattig græsk yoghurt

Lad kagen køle af et øjeblik inden du skærer den i tern. Hæld omkring75 g yoghurt/skyr op i en dyb tallerken. Skær kagen op i tern og hæld ud over yoghurt. Hak mandlerne og skær jordbærrene i skiver. Hæld det udover yoghurten og kagestykkerne.

Bon appetit!

2. Kokos-Citron Protein Pandekager (1-2 personer)

200g æggehvider

40g havregryn (jeg bruger glutenfri fra Urtekram, men almindelig kan sagtens bruges)

25g vanilje proteinpulver (Jeg bruger Nutramino)

50g light kokosmælk (Er ikke et must)

Reven skal og saft fra 1/2 citron

½ tsk. vaniljepulver fra Urtekram

½ tsk. kardemomme

Evt. 2-3 g flydende sødemiddel

Alle ingredienser blendes godt i et par minutter. Bages som små eller mellemstore pandekager på en slip-let pande ved middelvarme Drys lidt kokosmel udover pandekagerne ved servering. Server evt. med lidt friske bær til.

4.Kokos-Vanilje Protein Havregrød med jordbær 'Whip'

Havregrød

150g æggehvider

150ml vand

40g havregryn

35 g vanilje proteinpulver

15g kokosflager/kokosmel

Alle ingredienser blandes og laves som havregrød enten i gryde, eller i mikroovn. Hvis du laver den i mikroovnen, skal den have mellem 3,5-5 minutter. Tag grøden ud løbende og rør rundt i den, for at sikre en lækker og ensartet konsistens. Det samme gør sig gældende hvis den laves i en gryde.

Jordbær 'Whip'

40-50g skyr eller fedtfattig græsk yoghurt

60g halv-optøede jordbær

2-3g flydende sødemiddel

Bland oven yoghurt, jordbær og sødemiddel godt og mos jordbærrene en smule. Hæld det udover grøden og velbekomme.

3. Frozen Protein Jordbær Yoghurt med hjemmelavet crunch

Crunch

40g grovvalsede havregryn

15g hakkede mandler

15g kokosflager/kokosmel

Rist havregryn, mandler og kokos på en slip-let pande. Der skal ikke bruges fedtstof. Rist det evt. med lidt sukrin. Lad det køle ned imens du laver yoghurten.

Frozen Yoghurt

75g skyr/fedtfattig græsk yoghurt

50g frosne jordbær

30g jordbær proteinpulver (jeg bruger Nutramino)

Blend alle ingredienserne til en ensartet 'masse'. Hæld det op i et højt glas i lag (skiftevis yoghurt og crunch)

Opskrifter og tilhørende fotos af Cecilie Lind: LIVING THE GOOD LIFE - THE HEALTHY WAY www.cecilielind.com