Grønt

6 spændende ris-retter du kan lave med rester

Brug dine rester af ris til at lave de her 6 spændende ris-retter, der alle er nemme at lave på travle hverdage.
Christine Agertoft / Foto: Line Falck 3.01.2017
Opskrifter på spændende ris-retter

Smid ikke resterne ud, Hvis du kommer til at koge for mange ris - selv en lille portion rest-ris kan nemt forvandles til en spændende ris-ret.

Prøv også: Lav dine ris af blomkål

Gør gamle ris til spændende ris-retter

Der er rigtig mange måder at genbruge ris. Den klassiske er selvfølgelig stegte ris, men du kan også sagtens bruge gårsdagens ris i supper eller give dem nyt liv ved at genopvarme dem. Når du skal varme ris op igen, så er det vigtigt at tilføje væde. Ris, der har stået natten over eller i et par dage, bliver nemlig tørre og kedelige. Derfor skal du altid bruge vand, når du genopvarmer ris. Du kan også tilsætte lidt smagsløs olie eller en smule smør for at forhindre, at de klistrer sammen, men det er ikke alle, der kan lide det. Derudover er der 3 måder:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • Genopvarm ris i mikrobølgeovn: Kom risene på en tallerken, stænk dem med vand, og brug en gaffel til at skille riskornene ad. Læg så et vådt stykke køkkenrulle over risene. Varm dem op i mikrobølgeovnen – varmetiden varierer, så prøv dig frem.
  • Genopvarm ris på panden: Kom risene på panden sammen med en smule vand. Skil riskornene ad med en gaffel. Dæk panden med et tætsluttede låg, og varm op ved svag varme. Rør jævnligt.
  • Genopvarm ris i ovnen: Hæld risen i et ovnfast fad sammen med en smule vand. Brug en gaffel til at skille riskornene ad og fordele dem jævnt i fadet. Dæk fadet med alufolie, og varm op ved 150 grader i ca. 20 min.

6 spændende ris-retter

Bladr igennem galleriet, og find din favoritret ...