Se også
Salat
Asiatisk agurkesalat med dild og sesam
Få opskriften på en nem og lækker asiatisk-inspireret agurkesalat, som går godt til stort set al mad!
af Rikke Larsen.
11.07.2023
Foto: Tia Borgsmidt.
4 personer
Ingredienser
- 2 lange agurker
- 1 forårsløg
- 1 citron
- 4 stilke frisk dild
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. flydende honning
- 1 knsp. tørrede chiliflager
- 1 tsk. sesamfrø
- Salt og peber
Sådan laver du asiatisk agurkesalat
- Skyl og skræl agurker i tynde, aflange strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg agurkestrimlerne i en stor skål.
- Skyl og hak forårsløg. Pres saften af citronen. Skyl og pluk dild.
- Rør citronsaft, sojasauce, honning, dild, chili, forårsløg, sesamfrø, salt og peber sammen i en anden skål.
- Vent med at hælde lagen over agurkerne til ca. 10 minutter før servering – så er der stadig bid i agurkerne.
- Hæld lagen over agurkerne, og servér f.eks. som tilbehør til grillmad sammen med kogte nye kartofler og godt brød.