Grønt

Æblesalat med røget æggecreme

Prøv den sprøde og velsmagende salat med æbler, julesalat, kinaradise og røget æggecreme, den perfekte efterårs salat til middags gæsterne.
Kira Zarp Foto: Anders Schønnemann 27.09.2018

Hvis du i stedet for at blande indgredienserne sammen til en stor salat, kan du anrette æggecremen enkeltvis på julesalatblade som en gæstehaps, til et middagsarrangement.

Kinaradisen er en rodfrugt som kom til Danmark i begyndelsen af 1980'erne, kinaradisen kan bedste beskrives som den kinesiske udgave af guleroden for danskere. Den kan købes i de fleste større supermarkeder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

opskrift på Æblesalat med julesalat, 
kinaradise og røget æggecreme

Antal: 4 personer

SE OGSÅ: Spelt salat med kål, æbler og nødder

Det skal du bruge til at lave Æblesalat:

  • 1 spsk. sennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 dl olivenolie
  • 2 julesalater
  • 2 æbler
  • ¼ kinaradise
  • friskkværnet peber
  • 1 potte citronverbena

Sådan laver du Æblesalat:

  1. Kog æggene i 5 minutter, til de er smilende.
  2. Pil dem, og blend æg, sennep, æbleeddike og røget paprika til en tæt creme.
  3. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du får en tæt æggecreme.
  4. Pil og skyl julesalaterne, og afdryp grundigt.
  5. Skræl kinaradisen, og riv den og æblerne med skræl i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  6. Anret æble, kinaradise og julesalatblade på et fad, dryp med æggecreme, og kværn lidt frisk sort peber på toppen.
  7. Pynt med blade af citronverbena.

SE OGSÅ: Lækre salater til alle anledninger