Grønt

Guide til at lave kryddersalt selv

Kryddersalt er både dekorativt og giver ekstra smag til maden. Lav dit eget kryddersalt og giv dine grillaftener en helt ny smagsoplevelse.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Jakob Hilbig 17.06.2014

Grillsæsonen er skudt i gang og det er nu, der skal kæles for den gode grillmad. Vi er mange, der har vores faste ritualer i forhold til grillmad og tilbehør, og vi benytter gerne marinader og krydderier for at få det allerbedste måltid på grillen.

Læs også: Det skal du smage i juni!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den vigtigste smagsforstærker af dem alle er uden tvivl salt. Og hvorfor ikke give dit salt et lille twist? Her får du tre nemme opskrifter på kryddersalt, som du nemt kan krydre dine bøffer, grillede grøntsager eller dit nybagte brød med. Kom dit hjemmelavede kryddersalt i en dekorativ glaskrukke og hav det stående fremme hen over grillsæsonen.

Opskrifter på kryddersalt:

Spicy salt:
Bland korianderfrø, chiliflager og knust spidskommen med flagesalt eller havsalt i forholdet 1:4. Det lækre kryddersalt smager skønt på næsten alt, men er især godt til fjerkræ, rødt kød og i salater.

Læs også: Rejeboller med citrongræs og chili!

Sesamsalt:
Rist sesamfrø på en varm, tør pande, til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden, og bland dem med flagesalt eller havsalt. Sesamsalt smager skønt på grøntsager og grillet fisk eller som drys på hjemmebagt brød.

Estragonsalt:
Hak frisk estragon groft, og bland det med flagesalt eller havsalt. Estragonsalt er lækkert på en god bøf eller på grillede grøntsager.

Læs også: Snack - agurk med rygeost og rugbrødsknas!