Grønt

Havtorn

Havtorn er en af de der glemte råvarer, der pludselig er blevet super populære og hypede med genopdagelsen af det nordiske køkken.
af Redaktionen. 20.08.2012

Havtornebusken er utroligt hårdfør og i Danmark vokser den på Vesterhavskysten, hvor den trives fint i den sandede jord og sagtens tåler både megen regn, salt og blæst.

Opskrifter med havtorn

Frilandsgris med løg og havtorn

Cheesecake med havtornesirup af tørret havtorn

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smoothie med havtorn og æble

Rose Stinger med havtorn

Havtorn er ikke helt nemme at plukke, for bærrene er små og sidder tæt på den tornede busk, og bærrene let brister. Den nemmeste måde at plukke havtorn på er, at klippe grenene af og fryse dem ned. Så kan man lettere få fat på bærrene, uden man kommer til at klemme dem. Havtorn er ret syrlige i det, men hvis man venter med at plukke bærrene til har fået frost, bliver de lidt sødere.

Vidste du...
at havtorn er en super kilde til C-vitamin? Et enkelt havtornebær indeholder lige så meget C-vitamin som en hel appelsin.

Anvendelse
Havtorn kan ligesom bruges ligesom andre bær: til saft, marmelade, gele, sorbet, smoothie, snaps osv. Havtorn kan drysses med sukker og bruges ligesom rysteribs.

Holdbarhed
Havtorn kan fryses, ellers er holdbarheden kun et par dage.

Sæson
August-oktober