Grønt

Hvide asparges med rygeostcreme

Denne sommerlige ret med lækre hvide asparges er en del af en tapasmenu med 6 små retter.
af Trine Hahnemann, Foto: Lars Ranek 16.05.2013
Hvide asparges med rygeostcreme

Det er bare med at få spist nogle sprøde og lækre asparges når sæsonen er til dem. Især hvide asparges er en rigtig delikatesse og kan nydes på rigtig mange måder. Vi har valgt at give dig en enkel udgave med hvide asparges og rygeostecreme. God fornøjelse!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvide asparges med rygeostcreme til 6 personer

Ingredienser til hvide asparges:

Bagte hvide asparges:
1 bundt hvide asparges (eller grønne)
2 spsk olivenolie u salt og peber

Rygeostecreme:
200 g rygeost
3 spsk cremefraiche 18 pct.
2 spsk finthakket purløg
salt og peber

Se også: Hvide asparges med skum og grillet tun

Brødkrummer:
100 g gammelt brød
25 g smør

Sådan tilbereder du de hvide asparges
Skyl de hvide asparges i koldt vand, og knæk den nederste træede del af. Skræl de hvide asparges derefter fra hovedet og ned. Vend dem i olivenolie, salt og peber, og bag dem ved 200° i 8 min.

Rygeostecreme: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.

Brødkrummer: Fyld brødet i en foodprocessor, og hak det til brødkrummer. Rist brødkrummerne i smør på en pande til de er sprøde.

Server de hvide asparges på et fad med rygeostecremen ved siden af og en lille bunke brødkrummer.

[aller-gallery:121]