Grønt
Grønt
Hyldeblomst – 10 skønne opskrifter
Brug hyldeblomst i saft og søde sager, men også til retter med fisk og skaldyr eller som snack.
af Carsten Kyster. Foto: Maria P.
26.02.2021
Hyldeblomster dufter sødt og parfumeret, og smagen er lige så fantastisk.
Den karakteristiske fede sødme fra hyldeblomster klæder ikke kun det søde køkken, men giver også et afrundet modspil til det salte køkken.
Brug hyldeblomst i saft og søde sager, men også til retter med fisk og skaldyr eller dybstegt som en sprød og forfinet snack.
Få inspiration til madopskrifter, desserter, saft og smoothie med hyldeblomst nedenfor.
Hyldeblomster smager også fantastisk dyppet i pandekagedej og dybstegt serveret sammen med vaniljeis og friske jordbær. Få opskriften her.
Hyldebærsaft med æbler og rørsukker. Hyldebærsaft er rigt på vitaminer og antioxidanter og smager fantastisk. Saften kan drikkes både varm og kold. Få opskriften her.
Hyldeblomstis serveret med speltkerner er lækkert knas, når de er ristet i smør og evt. tilsat lidt honning. Få opskriften her.
Jomfruhummer bagt med hyldeblomst og hvide asparges. Få opskriften her.
Dybstegte hyldeblomster med henholdsvis tandoori masala, karry og kakao. Server dem som tilbehør til fisk, skaldyr, grillet kylling, svinekød eller lam. De er også ultra pikante som snack til et glas mousserende vin. Få opskriften her.
Hyldeblomst giver en frisk sommerlig smag i en sorbet. Få opskriften på en lækker kakaosorbet med hyldeblomst her.
En dejlig frisk drik, som både kan drikkes om morgenen eller som en drink inden aftensmaden, måske med et lille skvæt gin eller vodka. Få opskriften her.
Dybstegte sardiner med sprød hyldeblomstdej og harissa. Få opskriften her.
Drik den kold som en lille eftermiddagssnack eller dessert med lidt sprøde biscotti eller andre små søde kager. Få opskriften her.
Sommermakrel grillet med hyldeblomst, sennep og basilikum. Få opskriften her.