Grønt

Lækker grønkålstærte med bacon

Det nordiske køkken rummer uanede muligheder for at sammensætte og kreere menuer af fantastiske råvarer på nye måder. Brug grønkål og en god vesterhavsost i en lækker tærte.
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 12.02.2014

Råvarerne fra det nordiske køkken kan bruges på mange forskellige måder og give nye hverdagsretter på bordet. Brug for eksempel grønkål i salat, wok eller som i opskriften herunder i en lækker tærte. Tærtebunden kan bruges som basis, så du kan variere fyldet med årstidens friske grønsager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brug også grønkål i en lækker forret - se her hvordan!

Grønkålstærte med bacon

(4 personer)
Tærtedej:
100 g hvedemel
100 g rugmel
2 tsk salt
75 g smør
75 g fromage frais

Fyld:
200 g bacon i terninger
150 g grønkålsblade
4 æg
4 dl cremefraiche
100 g vesterhavsost
Salt og peber

Leder du efter en god salat? Se galleriet med 10 lækre salater her!

Sådan laver du en lækker, nordisk tærte:
Lav først dejen. Sigt mel og salt i en skål, og smuldr smørret i melet med fingrene. Kom fromage frais i, og saml hurtigt dejen. Alternativt kan du putte alle ingredienser i en foodprocessor og blende til dejen er samlet. Hvis det er svært at samle dejen, så kom ½-1 spsk vand i. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

Rul dejen ud, og læg den i en smurt tærteform. Dæk bund og sider med bagepapir, og hæld ris eller tørrede bønner i til at holde dejen på plads. Bag tærtebunden i ovnen i 15 minutter ved 180°. Tag papiret op, og gem bønner eller ris til næste gang.

Lav fyldet imens: Skær baconen i terninger, og rist dem på en tør pande. Skyl grønkålen, knug den fri for vand, og hak den fint med en kniv. Riv osten. Pisk æggene, og rør cremefraiche og ost i. Tilsæt grønkålen, og krydr med salt og peber. Fordel baconen på den forbagte tærtebund, og hæld grønkålsfyldet udover. Bag tærten ved 180° i yderligere 30 minutter.
Server tærten varm eller lun.

Prøv også opskriften: Tærte med rødbede, gedeostcreme og jordskokkechips