OPSKRIFT | Salat med stegt andebryst, granatæble og parmesan
Salat med stegt andebryst, granatæble, parmesan, valnødder og persille. Server den som en lækker frokostret eller som forret.
Opskrift til 4 personer
INGREDIENSER:
- 1 andebryst
- ½ friséesalathoved
- 1 raddichio (rødsalat)
- ½ granatæble
- 30 g valnøddekerner
- 4 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 1 spsk akaciehonning
- salt og peber
- 30 g hel frisk parmesan
- ½ bundt bredbladet persille og/eller kørvel
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af rødkål med bagte kirsebær og æble
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
FREMGANGSMÅDE:
Frigør andebrystet for sener, og fjern eventuelle fjerstubbe. Rids skindet let.
Brun andebrystet på begge sider på en pande ved god varme, og steg herefter andebrystet videre i ovnen ved 180° i 8-10 min., så det er stegt flot rosa.
Tag brystet ud af ovnen, og lad det hvile i 5-10 min., og skær det i tynde skiver.
Del friséesalat og raddichio i mindre stykker, skyl det grundigt i koldt vand, og lad det dryppe godt af.
Frigør granatæblekernerne ved at banke på skallen med en ske, så de falder ud af sig selv og ned i en skål.
Hak valnøddekernerne groft, og kom dem op til granatæblekernerne. Tilsæt olivenolie, eddike, honning, salt og peber, rør det hele sammen til en dressing.
Anret salaten med skiver af andebryst, flager af parmesan, persille eller kørvel revet i mindre stykker, og hæld dressingen udover til sidst.
Server salaten som en god frokostsalat eller som en forret, begge dele med godt brød til.
LÆS OGSÅ: 7 grunde til at spise granatæble