Grønt
Grønt
Spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede
Prøv en sund spinat-salat kombineret med forårets og sommerens lækreste råvarer.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
19.04.2017
Spinat indeholder et hav af gode vitaminer og har et høj indhold af jern. Faktisk hele 4,5 mg/100g og det er derfor en super god kilde til jern i kosten. Derudover indeholder spinat også A, C, E, K og B-vitaminer. Spinat må siges at være en ægte power-grøntsag!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Spis spinat!
Spinat er for alvor blevet en af de fortrukne grøntsager i det danske køkken. For ud over at spinat er sundt, så kan det også bruges i et væld af opskrifter. Du kan spise den rå i en salat, bruge den til cremede supper, dampet eller stegt på panden i en fløjlsblød flødesauce.
Prøv også: Spinat-salat med pære her!
Spinat-salat med ribs, glaskål, og ristet boghvede
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave spinat-salat med ribs, glaskål, og ristet boghvede
- 500 g babyspinat
- 1 glaskål
- 50 g friske ribs
- 2 dl yoghurt
- 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. akaciehonning
- Salt og friskkværnet peber
- ½ bundt mynte
- 4 spsk. hel boghvede
Prøv også: Avokadomad med spinat og parmasan her!
Sådan laver du spinat-salat med ribs, glaskål og ristet boghvede
- Vask og dryp spinaten grundigt af.
- Skræl glas- kålen, og skær den ud i helt tynde skiver, brug et mandolinjern eller en skarp kniv, læg skiverne op i en skål med koldt vand, så glaskålsskiverne bliver helt sprøde.
- Pluk ribsene af stilken, og hæld dem op i en skål sammen med spinaten.
- Rør yoghurten sammen med honningen, den fintrevne skal og saften fra citronen, salt og peber til en homogen dressing, og lad den stå og trække smag i 10 minutter.
- Hæld boghveden på en tør pande, og rist den let, indtil den begynder at dufte og tage lidt farve, drys med lidt salt.
- Tag boghveden af panden, og lad den køle let af.
- Hæld vandet fra glaskålen, dryp den grundigt af, hæld den op til spinaten og ribsene, og vend med yoghurtdressingen.
- Anret salaten på et fad eller på tallerkener, og drys med mynteblade og ristet boghvede på toppen.
- Servér salaten som en selvstændig frokostret, eller som forret med godt brød til.