Spis løs af efterårets bær
Her er 4 bærtyper, du skal spise lige nu:
Brombær
Brombær kan plukkes mange steder i naturen nu. Brombær er i sæson fra midten af august til midten af oktober.
Rødgrød med fløde er et must i højsæsonen. Få opskriften på klassikeren her
Hyldebær
Hvis du kan mærke, at en forkølelse er på vej, skal du skynde dig ud og plukke hyldebær til f.eks. en suppe. Hyldebær indeholder nemlig mange C-vitaminer er rig på kostfibre.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Du kan plukke hyldebær, når de er i sæson fra midten af september til midten af oktober.
Tranebær
Bærrene er i sæson fra juli til december, og der er god grund til at kaste sig over de sunde bær. Tranebær kan nemlig forebygge blærebetændelse. De gode plantestoffer i tranebær hindrer bakterierne i at sætte sig på urinvejenes vægge, og dermed skylles bakterierne ud i stedet for at give blærebetændelse.
Læs her hvilke 10 råvarer, du skal spise i september
Multebær
De gule bær, der ligner hindbær i formen, har et rigtig højt indhold af C-vitamin. Multebær indeholder også stoffer, der virker hæmmende over for E.coli og stafylokokker, som kan give tarminfektioner og lungeinfektioner.
Multebær er i sæson fra først i august til sidst i september.
Har du sommerbær i fryseren? Se i galleriet her, hvad du kan trylle frem!