Grønt

Svampe a la creme - nemt og lækkert efterårstilbehør

Server svampe med fløde, citron og timian som tilbør i en dejlige efterårsret.
af Lene Samsø 9.10.2013

Det er sæson for svampe, og du kan enten gå på jagt efter dem i skovene eller i dit lokale supermarked. Svampe er super lækkert som tilbehør i en dejlig efterårsret. Server fx svampe til svinemørbrad eller andet lyst kød. Det gode ved svampe er, at de ikke kræver den store tilberedning. De smager så godt i sig selv, at lidt fløde, citron og timian er nok til at få det hele til at smage himmelsk. Her har vi brugt markchampignoner, men kantareller kan også bruges. Så behøver du dog ikke at skære dem i stykker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Svampe a la creme - det skal du bruge:
(Opskriften er til 4 personer)

250g markchampignoner
2½ dl piskefløde
lidt citronsaft
salt og peber
purløg el. timian til drys

Vær godt klædt på til svampejagten - få nyttige tips her

Svampe a la creme - sådan gør du:
Rens champignonerne, og skær dem i kvarter. Svits dem på en tør, hed pande og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tænd ovnen på 200°. Fordel blandingen i fire små skåle, og bag i 15-20 min. i ovnen. Pynt med kryddergrønt, fx klippet purløg eller frisk timian. Server svampecremen som tilbehør til fx
svinemørbrad.

Lær de mest almindelige spiselige, danske svampe at kende her