Trends: Natur, umami
25 g tørrede morkler
200 g kejserhatte
200 g bøgehatte
100 g enokisvampe
2 spsk olivenolie
salt og peber
2 æbler
2 spsk citronsaft
5 tørrede karljohansvampe
3-4 slags karse
Udblød de tørrede morkler i lunkent vand i 30 min. Skyl dem godt for sand og jord, og vrid dem let. Skærkejserhattene i skiver, og bræk bøgehattene fra hinanden. Steg morkler, kejserhatte og bøgehatte på en varm pande i olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel svampene på 4 tallerkener sammen med enokisvampene, som spises rå, samt æblebåde vendt med citronsaft. Kør de tørrede karljohansvampe til et groft eller fint støv i en blender, kaffekværn eller i en morter, og drys over de stegte svampe. Server retten med flere slags karse på bordet, som man selv klipper og drysser over retten.
Tip! Erstat morkler med tørrede kantareller eller sorte trompetsvampe alt efter præference.