Grønt

Tapas som i spanien

Gør som spanierne og nyd et par små, delikate tapas og et glas vin før middagen.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 9.03.2009
tapas

Tapas som i Spanien

Gør som spanierne og nyd et par små, delikate tapas og et glas vin før middagen. Brød med tomat, hvidløg og oliven eller delikatesser som sortfodsskinke og chorizo er klassikere, men variationerne er uendelige.

Hvor tapas stammer fra, er der flere meninger om. Ifølge en legende udstedte den castilianske konge Alfonso 10., som regerede i 1200-tallet, en lov, som påbød, at der kun måtte udskænkes alkohol, hvis kunden samtidig bestilte noget at spise hurtigt. Det skabte så grobunden for kreativiteten ud i de små retter og dermed tapas.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find endnu flere lækre opskrifter på tapas her!

Sevilla anses for at være hovedstaden for tapas, men nu er konceptet udbredt i hele Spanien. Stimler en masse lokale sammen på en bar før spisetid, kan man være sikker på, at det er et godt tapas sted. Hvis der hænger sortfodsskinker og pølser ned fra loftet, er det også en god indikation på, at kvaliteten er i orden.

Lav lækre tapas-forretter til nytår!

Udvalget af tapas er ubegrænset, dog er der nogle klassikere. Brød, oliven og skiver af sortfodsskinke, chorizo og manchego-ost ses typisk på tapas bordet. Andre klassikere, som kræver tilberedning, er f.eks. pantomaca, kyllingekroketter og salathjerter med vinaigrette, som vi giver opskrifter på her.