Fisk og skaldyr

Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Her får du en af de nemme opskrifter i menuen med ekstravagante råvarer.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. 20.03.2013

Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du en opskrift på en hovedret, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.

Gæstemad - hovedret med pighvar

4 personer

MENU

Snack
Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan

Forret
Foie Gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og blomster

Hovedret
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Dessert
Champagne granite med hindhær, vaniljecreme, rød syre og chokolade/
perbercrunch

Omelet
6 æg
1 dl mælk
¼ bundt purløg
salt
sort peber
2 spsk vegetabilsk olie Krabbesalat: 8 radiser
200 g kogt krabbekød
120 g solsikkespirer og ærteskud*
120 g æble
120 g pomelofrugt Lime/myntedressing: 4 stængler mynte
2 lime
½ rød chili
2 tsk sukker
500 g pighvarfilet, skåret i 4 stykker
2 spsk ristet sesam
2 spsk sort sesam

Omelet: Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.

Pisk æg, mælk og fintsnittet purløg sammen. Krydr med salt og peber, og steg 4 små, tynde omeletter i olie på en lille pande. Læg dem på hver sit lille stykke bagepapir.

Krabbesalat: Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.

Snit radiserne på et mandolinjern eller meget tyndt med en skarp kniv. Læg dem i iskoldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte. Læg dem i en skål sammen med krabbekød, spirer og æble skåret i skiver. Bræk pomeloen i små stykker, og bland dem i salaten.

Lime/myntedressing: Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.

Blend mynte, limesaft og fintrevet skal, chili og sukker sammen. Smag til med salt, og vend det forsigtigt i salaten. Vend fisken i sesamfrø, og krydr med salt og peber. Læg fisken på en bageplade med bagepapir, og bag ved 200° i ca. 4-5 min. Anret fisken på en tallerken med en omelet med krabbesalat.

* Solsikkespirer kan erstattes med bønnespirer og ærteskud med brøndkarse el. fintstrimlet spinat.

LÆS OGSÅ: Opskrift på pighvar i ovn med ærteskud og ærtepuré

Få mere inspiration til gæstemenuen i galleriet nedenfor.