Kød og fjerkræ

Braiseret svinekød med ovnstegte kartofler

På Sicilien er svinekød meget brugt i traditionelle retter, så hovedretten er braiseret svinekød i marsalavin med svampesauce, sprødstegte kartofler og en lille appelsinsalat.
af Trine Hahnemann Foto: Lars Ranek 23.01.2013

6 personer

Kød
1 nakkefilet, afpudset, ca. 2 kg
20 g smør
2 fed hvidløg
2 løg
½ knoldselleri
salt og friskkværnet peber
5 dl marsalavin
3 dl vand

Svampesauce
300 g marksvampe
1 spsk smør
3 dl piskefløde
1-2 spsk balsamico
Salt og friskkværnet peber

Ovnstegte kartofler
1½ kg kartofler
25 g smeltet smør
½ dl olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Bøf bearnaise med råstegte kartofler i ovn

Appelsinsalat
5 appelsiner
1 stjerneanis
1 granatæble
50 g pinjekerner
100 g rucola

Braiseret svinekød Snør nakkefileten med en bomuldssnor. Brun den derefter i smør på alle sider i en stegepande, vask ikke stegepanden, men lad den stå, og brug den igen til at stege champignon i senere. Skær hvidløgene i halve og løgene i både. Skræl og skær selleri i store terninger. Læg stegen i et ildfast fad, og drys med salt og peber. Tilsæt hvidløg, løg og selleri, og hæld marsala over stegen og vand ved. Sæt stegen i ovnen ved 200° i 1 time. Dryp den hyppigt med væden undervejs.

Ovnstegte kartofler Skræl kartoflerne, skær dem i halve eller kvarter alt efter størrelse, og kog dem i letsaltet vand i 5 min. Dryp dem derefter godt af. Læg dem i en bradepande med bagepapir, vend dem med smør og olie, og steg dem i ovnen ved 200° i 1 time. Vend rundt i dem hvert 10. minut.

Svampesauce Rens champignonerne for jord, skær det nederste af stokken af, og skær dem i kvarter. Sauter dem i smør på en pande i 5 min., og lad dem stå, til stegen er færdig. Tag stegen ud, og lad den hvile ca. 15 min. Hæld væde og grøntsager fra stegen og over svampene piskefløde, og kog det forsigtigt op. Smag til med salt, peber og balsamico.

Appelsinsalat Skræl appelsinerne, og skær dem i skiver på tværs. Læg dem i en skål, og hæld al saft fra skærebrættet ved. Læg stjerneanissen ned til appelsinerne. Skær granatæblet i kvarter, og befri kernerne ved at slå på skallen med en ske hen over en skål. Hæld kernerne med saft i skålen med appelsiner. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og kom dem i skålen. Skyl rucolaen, og dryp den godt af. Vend den i appelsinsalaten lige inden servering.

Anretning Skær stegen i skiver, og server med svampesauce, ovnstegte kartofler og appelsinsalat.