Se også
Småkager & Cookies
Specier med valnødder
Specier går man sjældent galt i byen med, og i denne version har vi tilføjet valnødder for ekstra bid og umami. Du får opskriften på specier med valnødder her!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
20.11.2023
60 stk
Ingredienser
- 375 g hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 175 g sukker
- 250 g smør
- 1 tsk. vaniljepasta
- 1 æg
- 1 æggeblomme
- 160 g valnøddekerner
- 1 dl perlesukker
Specier med valnødder
- Bland hvedemel, bagepulver og sukker i en skål, og smuldr smørret deri.
- Rør vaniljepasta, æg og æggeblomme i, og saml hurtigt dejen. Hak valnødderne, og bland dem i dejen.
- Tril dejen til en tyk pølse, og rul den i perlesukker. Pak den ind i bagepapir, og læg den i køleskabet, til dejen er helt fast og til at skære i.
- Tænd ovnen på 200°.
- Skær pølsen i tynde skiver med en skarp kniv, og læg småkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ca. 9 minutter, til de er gyldne og sprøde.
- Afkøl på en bagerist, og opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.