Småkager & Cookies

Chokoladesmåkager med saltkaramel

Sprøde chokoladesmåkager lagt sammen med sej og saltet karamel. En farligt formidabel smagskombination, hvis du vil undgå at blivet taget med fingrene i kagedåsen!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 20.11.2023
Chokoladesmåkager med saltkaramel
45 stk

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 25 g rent kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 200 g smør
  • 1 æggeblomme

Karamel

  • 115 g karamelchokolade
  • 100 g saltet karamelsauce
  • Kageudstikkere eller glas (Ø 3,6 cm)

Sådan laver du chokoladesmåkager med saltkaramel

  1. Bland hvedemel, sukker, kakao, vanilje og bagepulver i en skål. Smuldr smørret i melblandingen, og saml dejen med æggeblommen.
  2. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i ca. 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 160° varmluft.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og udstik små, runde bunde, der måler ca. 3,6 cm i diameter. Du skal have 90 stk. i alt.
  5. Læg bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 12 minutter. Afkøl bundene på en rist.

Karamel

  1. Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med karamelsaucen.
  2. Kom karamellen i en sprøjtepose, og sprøjt det ud på halvdelen af bundene. Læg dem sammen, og lad afkøle.
  3. Opbevar dem i en kagedåse, hvor de kan holde sig sprøde mindst 8 dage.