Stenbiderrogn: De bedste opskrifter
De bedste opskrifter på stenbiderrogn
Er du også vild med stenbiderrogn? Hvis ja, så er du kommet til det rette sted. Vi har samlet alle vores bedste opskrifter med stenbiderrogn til dig, så du kan lave de bedste retter til dine gæster. Stenbiderrogn har oftest sin plads i forretten, men mange af vores opskrifter kan også bruges som en let frokost, snack, appetizer, eller hvad du gerne vil bruge dem til.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Vi har ikke kun samlet de traditionelle opskrifter på stenbiderrogn, som for eksempel ofte ses i selskab med blinis, men også nogle opskrifter, som er lidt anderledes. I opskrifterne får du stenbiderrogn med blandt andet: avokado, aspages, peberrodcreme, kartoffelrøsti, vagtelæg, børd og meget mere, så du kan vælge lige den ret, du synes bedst om. Og vi garanterer, at du vil kunne glæde dine gæster.
Foråret er som regel sæson for stenbiderrogn, men den kan allerede starte hen i januar, hvis vinteren er mild. På grund af den korte sæson, er prisen på stenbiderrogn forholdvis høj. Du kan derfor spare penge ved selv at rense din stenbiderrogn. Vi viser herunder en lille guide til, hvordan du selv renser din stenbiderrogn.
Vil du selv rense din stenbiderrogn?
Stenbiderrogn kan enten købes renset og spiseklar eller frisk fra fisken, hvor den ligger i en hvidlig hinde. Hinderne kan man selv fjerne, hvis man har tid og vil spare pengene. Så hvis du selv vil rense din stenbiderrogn, så følg de 6 trin herunder:
- Kom rognen i hinderne i en skål med koldt vand og 1 tsk salt.
- Pisk enten med elpisker eller med et piskeris, til hinderne går i stykker og sætter sig fast på piskeriset.
- Fjern de hvide hinder fra piskeriset, og fortsæt processen, til alle hinder er væk, og æggene flyder frit rundt i vandet. Æggene går ikke i stykker under piskningen.
- Sigt vandet fra, og lad rognen dryppe af i sigten.
- Rør lidt salt i rognen, og den er klar til servering eller til at fryse ned.
- I køleskab kan den holde sig i 2-3 dage.
Se alle de lækre opskrifter med stenbiderrogn herunder, og find en der passer perfekt til din gæstemiddag!
STENBIDERROGN PÅ KARTOFFELRØSTI
Prøv denne stenbiderrogn-forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti-hapser i stedet. Man bliver næsten afhængig - Prøv den her
Stenbiderrogn med creme i løgskaller
Her får du en opskrift på en ret, du sent vil glemme: Stenbiderrogn med creme i løgskaller - Få opskriften her
STENBIDERROGN MED KARTOFFELPURÉ, RAMSLØG OG SPRØDT KYLLINGESKIND
Forret med stenbiderrogn og lækker kartofflpuré, der vil imponere dine gæster. Få opskriften her
STENBIDERROGN MED GEDEOST, ASPARGES, RØDLØG OG RUGBRØDSTREKANTER
Stenbiderrogn og gedeost serveret med asparges, rødløg og rugbrødstrekanter er en lækker appetizer - Få opskriften her
STENBIDERROGN MED VAGTELÆG, JORDSKOKCHIPS OG RYGEOSTCREME
Få en lækker opskrift på stenbiderrogn med vagtelæg serveret med jordskokchips og rygeostcreme. Se opskriften her
STENBIDERROGN PÅ KARTOFFELPANDEKAGER MED PEBERRODSCREME
I denne opskrift får den delikate stenbiderrogn følgeskab af sprøde kartoffelpandekager, peberrodscreme og finthakket løg. Få den lækre opskrift her
STENBIDERROGN MED AVOCADO I THAI-RULLE
En ny forfriskende måde at servere stenbiderrogn! Denne thai-rulle med avokado og stenbiderrogn er den perfekte forret til middagsselskabet. Prøv den her
STENBIDERROGN MED SALAT AF GLASKÅL, AGURK, DILD OG SPRØDE BRØD
Få her en lækker opskrift på stenbiderrogn med salat, glaskål, agurk, dild og sprøde brød. Denne ret fungerer perfekt som forret til gæstemenuen eller som en let frokost. Få opskriften her
KARTOFFELSALAT MED STENBIDERROGN OG PEBERROD
Prøv denne lækre forårsudgave af en kartoffelsalat med stenbiderrogn, peberrod, karse og skalotteløg. Få opskriften her
SALAT MED STENBIDERROGN, MORMORDRESSING OG KYLLINGESKIND
Denne lækre salat med stenbiderrogn og kyllingeskind vendt med en klassisk mormordressing er fantastisk som tilbehør til middagen. Få opskriften her
BAGTE JORDSKOKKER MED STENBIDERROGN, FRISKOST OG PURLØG
Prøv de her lækre hapser med bagte jordskokker, stenbidderrogn, friskost og purløg. Server dem som en lille stående snack eller som en forret med godt brød til. Få opskriften her
STENBIDERROGN MED STEGT GRØNKÅL OG SPEJLÆG
Prøv denne nemme ret med stenbiderrogn, stegt grønkål, spejlæg og saltet citron. Servér den som forret, eller spis den med et godt stykke brød til frokosten. Få opskriften her
STENBIDERROGN MED BRÆNDENÆLDE-BLINIS OG CREMEFRAICHE
Prøv denne delikate opskrift på stenbiderrogn med brændenælde-blinis, creme fraiche og urter. Server den som velkomstsnack eller forret til middagsselskabet. Få opskriften her