Friske grøntsager fra bæredygtigt indkøb
Tips og tricks

4 hurtige tips til bæredygtige madindkøb

af Ida Ussing og Thea Lind Thomsen. 10.08.2023
Foto: Mikkel Bækgaard.
Vil du gerne gøre dine madindkøb mere klimavenlige? Vi hjælper dig på vej med fire steder og butikker fra hele landet, der er miljøbevidste.

Vidste du, at hver dansker i gennemsnit udleder 17 tons CO2 om året? En familie på fire kan spare tre tons CO2 om året ved at fravælge bilen og bruge den kollektive trafik i stedet. Selvom det måske ikke er muligt for alle at undvære bilen, er det uanset hvad tankevækkende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

4 tips til bæredygtige madindkøb

Hvis du godt kunne tænke dig at leve mere klimabevidst, eller hvis du allerede går op i at købe klimavenlig mad, så se med her! Vi tipper dig om fire steder fra hele landet, der har fokus på bæredygtige madvarer og -vaner.

I København

1. I Danmark producerer vi 668 kg affald per person om året. Begræns din mængde ved at fylde dine egne dagligvarebeholdere hos Løs Marked, der forsyner dig med lokalt producerede og 100 procent økologiske varer.

Løs Marked: Saxogade 77. 1662 København V.

I Aarhus

2. Det er altid en god ting at være nysgerrig og stille krav til, hvor dine dagligvarer kommer fra, og hvordan de er dyrket. Hos købmandsbutikken Raa Aarhus har de nøje udvalgt alle produkter på baggrund af høje krav til kvalitet, dyrkningsmetode og oprindelse.

Raa Aarhus: Badstuegade 17. St. th. 8000 Aarhus C.

På nettet

3. Bæredygtighed inden for fiskeri er en kompliceret størrelse at finde rundt i som forbruger. Hvis du vil vide dig sikker på, at fiskene er fanget med de mest skånsomme redskaber, er helt friske og i sæson, så tag et kig på Kystfisken, der har dag til dag-levering af fisk i hele landet. Læs mere på kystfisken.dk.

Kystfisken: kystfisken.dk

I Herning

4. Kød er ikke bandlyst, hvis du vil leve så klimabevidst som muligt, så længe det er af god kvalitet. På Dybegaarden i Herning har de både får og køer, som de passer under så naturlige forhold som muligt. Altid med dyrevelfærd for øje. Det giver nemlig det bedste kød.

Dybegaarden: Schæferivej 6. 7400 Herning.