Tips og tricks

Hvor meget går du op i økologi?

af Line Sølvhøj Johansson 3.02.2014
Foto: Tina Brok Hansen
Er du økolog helt ind i hjertet, eller falder dit valgt hellere på råvarer med et dansk stempel på? Find ud af, hvilken øko-type du er her!

Udvalget af økologiske varer begrænser sig ikke længere til et hjørne i supermarkedet. Som rendyrket økolog har du flere muligheder, når det gælder økologi, og hvis du hellere vil plukke lidt hist og pist eller helt fravælge økologi, har du også mulighed for det. Men hvilken økolog gemmer sig egentlig i dig? Find dig selv i en af de økologiske arketyper herunder!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 5 fejl du begår, når du bager

Den traditionelle økolog

Det kendetegner dig: Du er kvalitetsbevidst, går op i madlavning og spiser sundt.

Du har en positiv holdning til økologi, og det har høj betydning for dig, at de varer, du køber, er danske. Smag og kvalitet forener sig hos dig, og du bruger gerne lidt ekstra tid på at tjekke varedeklarationerne. Men økologiske produkter er dyre, og skal du vælge, betyder mærker, du kender, mere for dig.

Den individuelle økolog

Det kendetegner dig: Du vil gerne købe mere økologi, interesser dig for madlavning og eksperimenterer i køkkenet.

Det er afgørende for dig, hvor det, du spiser, kommer fra, og hvad historien bag råvarerene er. Du er positiv overfor økologi, og du vælger oftest de dyrere, sunde og rene varer - gerne direkte fra producenterne eller fra specialebutikkerne.

Læs også: Økologi og E-numre - sådan finder du vej i økojunglen

Den skeptiske økolog

Det kendetegner dig: Du er prisbevidst, vælger bevidst ikke økologi, men går op i at leve sundt.

Økologi er ikke et fremmedord for dig, men det står nederst på din liste over værdier, når det gælder indkøb. For dig er økologiske varer for dyre, og du lægger i stedet vægt på, at varerne er danske. Du vægter ikke kvalitet højt, men du går op i at spise sundt og fedtfattigt.

Den idealistiske økolog

Det kendetegner dig: Du er informationssøgende, går op i madlavning og er positiv overfor økologi.

Mere økologi og mere viden om økologi, tak! Det er din holdning, når det gælder økologi. Du vil gerne betale ekstra for både økologiske varer og for et større fokus på miljøet og dyrevelfærden. Du lægger vægt på sunde, rene varer og vælger helst danske produkter.

Læs også: Sådan genbruger du dit regnvand

Den praktiske økolog

Det kendetegner dig: Du går op i mærker, vælger nemme og hurtige løsninger og vil gerne købe flere økologiske varer, hvis pengepungen tillod det.

Du har ikke ret mange krav til økologiske varer, og du er meget positiv overfor økologi. Du vil gerne vælge flere økologiske varer, men du synes, det er dyrt. Du går ikke så meget op i madlavning, og derfor er du stor tilhænger af færdigretter i den travle hverdag.