Perfekt temperering: Sådan smelter du chokolade og får det rette knæk
Når først du kender teknikken bag den perfekte chokoladetemperering, er det ingen sag at lave lækre chokoladegodter. Få vores trin for trin-guide her!
Perfekt temperering: Sådan smelter du chokolade
Der er to vigtige faktorer, der spiller ind i jagten på det perfekte chokoladeknæk.
Først og fremmest er det vigtigt at have det rette grej, for uden et godt chokoladetermometer og en god kvalitetschokolade er det nærmest umuligt at temperere chokoladen korrekt.
Dernæst er det vigtigt at mestre tempereringsteknikken. I guiden nedenfor viser Danmarks ukronede chokoladedronning, Maja Vase, hvordan du tempererer mørk chokolade, så du får det perfekte chokoladeknæk hver gang!
Hvordan laver man tempereret chokolade?
Du tempererer chokolade ved at smelte 2/3 af din chokolade langsomt over et vandbad, indtil den har nået 40-45 grader. Herefter fjernes skålen fra vandbadet og den resterende 1/3 af chokoladen tilsættes og smeltes langsomt under omrøring, indtil hele chokolademassen når en temperatur på 29-32 grader alt efter, hvilken type chokolade, du tempererer.
Cremet chokoladetrøffelkage med chokoladelåg
Chokoladetemperering - trin for trin
- Hak chokoladen fint. Hæld 2/3 af chokoladen i én skål og 1/3 i en anden skål.
- Smelt 2/3 chokolade i en skål over vandbad, og tag den af varmen, når chokolademassen er ca. 50°.
- Tilsæt den resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 29°.
- Varm forsigtigt chokolademassen op igen over vandbad, indtil chokoladen er 32°. Chokoladen er nu klar til brug!