Desserter

Chokolademousse med Grand Marnier og mandelkaramel

Servér denne lækre luksusudgave af chokolademousse ved næste festlige lejlighed. Den franske appelsinlikør smager skønt sammen med chokolade og giver moussen ekstra smag og karakter.
af Marie Melchior. 12.12.2017 Foto: Line Falck.
Chokolademousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel

Både jul og nytår er på trapperne, og hvad er mere egnet til årets festligste aftener end en skøn dessertklassiker med en smule procenter? Den syrlige smag fra appelsin er fantastisk sammen med chokolade – det kender vi jo godt fra chokolade med orangeknas. Og kan du lide det, vil du med garanti elske denne lækre mousse!

6 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 25 g smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 4 spsk. Grand Marnier
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 4 pasteuriserede æggehvider

Mandelkaramel

  • 75 g mandler
  • 125 g sukker
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan laver du chokolademousse

  1. Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en cremet hvid masse. Rør chokoladeblandingen sammen med æggeblommemassen og Grand Marnier.
  3. Riv skallen af appelsinen, og rør den i blandingen.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  5. Fordel moussen i 6 glas. Sæt dem på køl i mindst 2 timer.

Mandelkaramel

  1. Skold og smut mandlerne.
  2. Smelt sukker på en pande til gylden karamel. Tilsæt mandler, og rist dem i 2-3 minutter.
  3. Hæld mandelkaramellen ud på et stykke bagepapir, og drys med flagesalt. Lad den afkøle helt. Hak den med en skarp kniv.
  4. Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering. Drys mandelkaramel på, og servér.