Fisk og skaldyr

Torsk indbagt i bacon

Servér saftige fiskebøffer for dine middagsgæster til fest eller nytår med den her opskrift på indbagt torsk, der er fyldt med smag.
af Susanne Palmqvist / Foto: Anders Schønnemann 8.09.2016
Torsk indbagt i bacon

Torsk er den traditionelle ingrediens nytårsaften, og her har vi givet et bud på en simpel og lækker opskrift med torsk indbagt i bacon sammensat med en syrlig æblesauce samt hjemmelavede rødbedefritter. Alle ingredienser supplerer hinanden godt, og gør retten let og velsmagende. Denne opskrift vil med sikkerhed falde i god jord hos de torsk-elskende gæster. Retten kan også sagtens bruges i en anden anledning end nytårsaften.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: 15 gode fiskeforretter

Torsk indbagt i bacon med rødbedefritter og syrlig æblesauce

Ingredienser til torsk indbagt i bacon
  • 500-600 g torsk
  • salt og peber
  • 2 spsk. hakket dild eller persille
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 4 tynde skiver bacon
  • lidt olie eller smør til stegning

Rødbedefritter:

  • 4-6 rødbeder
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 groft revet æble
  • saft og skal af 1 limefrugt
  • små kartofler, salat eller brød

Læs også: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede.

Sådan laver du retten:

  1. Skær torsken i mindre stykker, befri den for ben. Hak den groft med salt i en foodprocessor. Bland med hakket grønt, peber, sennep og majsstivelse.
  2. Form farsen til bøffer, og vikl bacon om.
  3. Steg bøfferne så sent som muligt inden servering i lidt smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side.
  4. Tril dem på baconkanten til sidst, så de bliver sprøde.
  5. Skræl rødbederne, og skær dem i både. Vend dem med olie, peber og spidskommen.
  6. Bag dem midt i en 200° varm ovn i ½ time, og drys herefter med salt.
  7. Rør saucen sammen, og smag den til, så den er frisk og syrlig.
  8. Servér begge dele til fisken.
Tip: