Fisk og skaldyr

Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær-relish og urter

Servér tortilla med fjordrejer til dine gæster. Retten er perfekt til middagsselskabet, men passer også fint i hverdagen. Få hele opskriften her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 30.06.2020
Opskirft: Tortilla med fjordrejer

Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær-relish og urter har aldrig været bedre! Den lille fjordreje er en stor delikatesse, der svømmer rundt i danske farvande. Selv om du ikke er så ferm som fordums rejekællinger til at pille de små krebsedyr, er det alligevel besværet værd.

Den oprindelige mexicanske tortilla er lavet på majsmel, mens hvedetortillaen blev bragt til kontinentet fra Spanien af kolonisterne. Majspandekagen er noget tykkere og porøs. Gem rejehovederne til at koge en suppe eller bouillon på.

Servér den til middagsselskabet eller i hverdagen, er perfekt til de fleste lejligheder!

LÆS OGSÅ: Fjordrejer: Læs alt om sæson, kogning og pilning

Tortilla med fjordrejer, stikkelsbær-relish og urter

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave tortilla med fjordrejer:

  • 400 g friske fjordrejer med skal
  • ½ dl olivenolie
  • til stegning
  • Salt og peber
  • ½ usprøjtet citron
  • 8 små majstortillaer
  • 1 håndfuld sødskærm
  • 1 håndfuld frisk estragon

Stikkelsbær-relish:

  1. 400 g friske
  2. stikkelsbær
  3. ½ fennikel
  4. 1 dl æbleeddike
  5. 1 dl rørsukker
  6. 1 dl vand
  7. 1 stjerneanis
  8. Salt og peber
  9. 2 spsk. olivenolie

SE OGSÅ: Laksetærte med broccoli

Sådan laver du tortilla med fjordrejer:

  1. Skyl rejerne i koldt vand, og afdryp dem i et dørslag. Træk hovederne af rejerne, og læg rejehalerne i en skål.
  2. Steg rejerne på en pande med olie ved meget høj varme i 30-45 sekunder.
  3. Vend rundt under stegning, og steg eventuelt rejerne ad to omgange, så du undgår for meget væske på panden.
  4. Krydr rejerne med salt, peber, fintrevet citronskal og -saft i en skål. Bland godt.
  5. Varm tortillaerne på en varm, tør pande, så de får farve og bobler lidt op.
  6. Skyl og afdryp krydderurterne, og pluk bladene af.

Stikkelsbær-relish:

  1. Skyl stikkelsbærrene, og nip blomsten af. Skyl fennikel, og snit den fint på et mandolinjern.
  2. Lad stikkelsbær, fennikel, eddike, sukker, vand og stjerneanis simre i en gryde i 20-25 minutter, til det koger sammen til en tæt relish. Krydr med salt og peber.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt olie, og afkøl.

Servering:

  1. Fordel lidt stikkelsbær-relish på de lune tortillaer, og drys med rejer og krydderurter.
  2. Servér straks.

Flere opskrifter?

Prøv denne friske og simpel måde at tilberede en forret med jomfruhummer på. Få hele opskriften her!