Boliggalleri: Forandring fryder
Hus

Boliggalleri: Forandring fryder

af Elisabeth Kruse / Foto: Frederikke Heiberg 9.06.2015
Hvorfor låse sig fast på en bestemt indretning, når du kan tilføre dit hjem nyt liv ved at flytte lidt rundt på møblerne? Lette møbler og midlertidig indretning er nøglen til et fleksibelt indre. Vi har været på besøg i designer Pernille Hallums flotte murermestervilla på 195 m² i Charlottenlund.

"Det her kan blive rigtig godt...” sådan tænkte tøjdesigner Pernille Hallum med det samme, da hun trådte ind i murermestervillaen. “Det væltede ind med lys, selv på en vinterdag. Jeg vidste, at det kunne blive den perfekte ramme omkring vores familieliv,” fortæller hun. Og det blev det. Lyst, enkelt og med et grafisk touch. “Jeg trives bedst i lyse og enkle omgivelser uden for meget pynt. De ting, der er, er der tænkt over. Og så synes jeg, det er helt fint, at der står noget på gulvet. Det må godt være lidt ufærdigt, det giver en åbning for, at der kan ske noget nyt.” Det er en fleksibilitet, som de seks forskellige designerstole om langbordet i spisestuen også er præget af. “Da jeg i sin tid kom og sagde til min mand Axel, at jeg ville have seks forskellige stole omkring spisebordet, var han ikke udelt begejstret. Han ville hellere have ens Eames-stole, men så tog jeg ham med ned i butikken og visualiserede det for ham. Så kunne han godt se det. Og han har fået en Eames-stol,” siger Pernille Hallum og griner.

Læs også: Moderne touch i en italiensk villa

Åben for forandring

Fra spisestuen er der udgang til en stor træterrasse, som familien, der også tæller de tre døtre Asta, Sigrid og Gertrud på hhv. 20, 15 og 14 år, bruger året rundt. Om sommeren med en let hynde i Trip Trap-møblerne, om vinteren med varme fåreskind. Når man samtidig tænder op i brændeovnen, som parret har fået lavet hos en smed i Holland, kan man sagtens sidde udenfor og nyde en kop kaffe i november. Eller forlænge aftenerne på terrassen i sommermånederne. I stueetagen er der indrettet et arbejdsværelse, hvori Pernille Hallum designer sine tøjkollektioner. På 1. sal er der fire soveværelser og bad. Og forældresoveværelset har udgang til en balkon, som Pernille og Axel Hallum skatter højt. Både stuk og plankegulve er velholdte, selv om det er det oprindelige. Stukken var skjult under nedsænkede lofter og de smukke plankegulve beskyttet mod slid af to lag tæpper og et enkelt lag laminat, da familien overtog huset efter et par i 80'erne i 1997. I stueetagen er der indrettet et arbejdsværelse, hvori Pernille Hallum designer sine tøjkollektioner. På 1. sal er der fire soveværelser og bad. Og forældresoveværelset har udgang til en balkon, som Pernille og Axel Hallum skatter højt.

FÅ MERE INSPIRATION TIL MADEN OG BOLIGEN MED MAD & BOLIG!

Fang stilen:

  • Lad din bolig udtrykke personlighed.

  • Lad indretningen afspejle, hvem du er, og lad der gerne være ting, der har en historie, et billede man har fået, en ting man har fundet på en rejse osv.

  • Lad dit hjem skal være et sted, man har lyst til at opholde sig i - ikke en udstilling.

  • Stilen er let, minimalistisk, grafisk. Undgå tunge møbler og hav meget lidt pynt.

  • Skift enkelte ting ud efter årstiden. Et tæppe, en lampe eller noget i den stil.

Inspiration: 5 tips til en terrasse med stil

Klik dig igennem galleriet, og se flere inspirerende billeder fra Pernille Hallums flotte murermestervilla på 195 m² i Charlottenlund: