Boliginspiration - fin herskabslejlighed
Boligreportage

Boliggalleri: Herskabslejlighed med skæve vinkler og farverige rejsefund

af Mette Kirstine Brinch 30.01.2019
Stylist: Mette Helena Rasmussen. Foto: Tia Borgsmidt.
Rejsefund og gamle reklameskilte bløder op på de elegante klassiske rammer i Nete og Ibs herskabslejlighed og skaber en afslappet stemning. Kom med indenfor i parrets smukke hjem her!

Da Nete Friis Borup og Ib Borup flyttede fra deres villa med have tæt på skov og vand til en lejlighed i byen, kunne de med det samme se, at de var nødt til at ændre indretningsstil. Lejligheden er i herskabelig stil med fin stuk, højt til loftet og rustikke gulvplanker og ligger i en ejendom fra 1895, så der skulle nogle moderne møbler til, for at stilen ikke blev for højtidelig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Flere fine boligreportager: Genbrugsjægere med sans for klassisk design

Ting fra livet

Både Nete og Ib går op i indretning. Ofte finder Ib de større ting som møbler og lamper, mens Nete især er god til at finde små ting.

– Jeg elsker at samle på ting fra livet. Fra rejser, vi har været på, fra loppemarkeder i Sverige og fra tidligere produktioner på jobbet. Vi har efterhånden fået samlet mange gamle reklameskilte sammen. Som grafikere er vi nok begge en smule arbejdsskadede. Vi ser reklamerne som vores kunstart, da de tilføjer historier og minder til vores hjem, fortæller hun.

– Men selv om vi er samlere, er vi også gode til at finde en fornuftig balance, og vi skiller os også af med mange ting, siger Nete, der primært vælger naturfarver, så stilen forbliver enkel. Men der må gerne snige sig lidt farveklatter ind hist og pist. Lidt grønt og blåt og så noget gult – altid noget gult, slår Nete samtidigt fast.

Se også: 5 hårdføre radiatorplanter der pynter i ethvert hjem

4 tips - sådan får du Nete og Ibs stil:

  1. Vælg lyse, neutrale farver på de store flader og sæt detaljer fulde af farver til, f.eks. grafiske billeder, puder og tæpper.
  2. Indret med ting, som har en historie. Det kan være souvenirs fra rejser, fotografier, arvestykker og gaver.
  3. Stil bøgerne i reolen, så nogle af dem ligger og andre står, det giver liv på hylderne. Drop farveorden – det reducerer bøgerne til en udstilling.
  4. Indret med gamle reklameskilte og bogstaver som et sjovt indslag til boligen. Find dem brugt på Dba.dk og på web-auktioner.

Kom med indenfor i den hyggelige herskabslejlighed i galleriet:

Årets nye boligtendenser: Sådan skal du indrette dit hjem i 2019