Sommerhus-stemning i træhuset
Hus

Boliggalleri: Leg med farver og luksus i træhuset

af Glotti Press / Foto: Andreas Mikkel 19.07.2017
Anne-Dorthe Schrøder Grum har indrettet familiens træhus med kreative kontraster. Hun blander farverige tæpper og kunst med ikoniske møbler og tunge materialer i en moderne og luksuriøs retrostil.

I skovens dybe, stille ro er der langtfra stille. I hvert fald hvis man besøger Anne-Dorthe Schrøder Grum og hendes familie, der bor på en kæmpe naturgrund nord for Birkerød.

Godt nok kan man kun høre lyden af blafrende træer og forsigtige fodskridt fra dyrevildt i haven, men indenfor er der masser af 'larm'.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Familien faldt i i 2012 for naturgrunden på 5.300 m² og købte først bagefter huset. Det er tegnet af arkitekt Mikael Mammen, der ifølge Anne-Dorthe Schrøder Grum har skabt et funktionelt træhus med kvalitet, hvor både bolig og beliggenhed går op i en højere enhed.

Stort galleri: Se 25 stilfulde, nordiske stuer her!

Her har familien valgt at indrette træhuset med blandede farver og kreative kontraster mellem nyt og gammelt, og i næsten alle rum er der finurlig kunst, som Anne-Dorthe Schrøder Grum nøje har udvalgt.

Spisebord med historie

På gulvet ligger spraglede tæpper fra Kirsten Fribert og The Apartment, puder og sengetæppe er fulde af kulør, og møblerne er et mix mellem stilarter og klassikere fra forskellige årtier. Ud over kunsten er der to møbler, som Anne-Dorthe Schrøder Grum især holder af.

−En af mine helt store favoritter er Flaglinestolen af Hans J. Wegner, som vi har stående i vores stue. I køkkenet er mit bedste køb vores spisebord. Det er smukt og har en sjov historie. Bordets understel stammer nemlig fra en nedlagt fabriksbygning i Berlin, hvor vores ældste datter boede, da vi købte det, siger hun.

Det unikke spisebord står placeret i Anne-Dorthe Schrøder Grums yndlingsrum, køkken-alrummet.

Du vil elske det her hjem: Nordisk boheme i klassiske rammer!

− Her er der højt til loftet og plads til alle. Det er et sted, hvor hele familien samles, også selvom vi er beskæftiget med hver sit.

Eksperimenterende sommerhusstil

Set udefra ligner huset et klassisk sommerhus i den sortmalede Tisvilde-stil, men indenfor er Anne-Dorthe Schrøder Grum ikke bange for at sprælle og eksperimentere.

− Jeg kan rigtig godt lide forandring − lidt for godt, hvis du spørger min mand. Indretningen i hjemmet behøver ikke at ligne sig selv år efter år. I stedet trives jeg i et foranderligt miljø, hvor der er plads til at prøve nye idéer af, siger hun.

Boliggalleri: Leg med farver og luksus i træhuset