Sommerhusstil
Sommerhus

Boliggalleri: Sommerhus-følelsen året rundt

af Irene Zeier / Foto: Yvonne Wilhelmsen / Styling: Tone Kroken 10.10.2017
Ved hjælp af praktiske løsninger og hvid 
maling har Hilde og Kristian Eriksen skabt et nordisk og naturligt hjem, der udnytter kvadratmeterne 
– uden at have købt et eneste møbel fra nyt.

I en lille hytte – med en større tilbygning − ude på det norske land, har familien Kristensen slået sig ned og indrettet et hjem i lys sommerhusstil med træ, skind og møbler med historie.

Hilde Eriksen beskriver parrets stil som nordisk og naturlig. Hun og Kristian Eriksen går op i at bruge ægte materialer. At ting ikke glitrer, men er rare røre ved, forskellig tekstur, godt træværk, tekstiler og skind.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Unikke løsninger

Unikke, hjemmelavede møbler og specialløsninger er også en del af indretningen, og når parret har brug for noget nyt, får Hilde og Kristian Eriksen nøjagtig det, de ønsker sig.

5 sommerhuse du kommer i feriestemning af!

– Vi køber ikke så meget. Vi har lavet alt selv og har næsten ikke købt et eneste møbel. Vi finder ud af, hvad vi har brug for, og så tegner vi det og bygger det på stedet. Om det er en hylde på væggen, spisebordet, det sorte skab i køkkenet eller reolen, siger Hilde Eriksen, der er meget optaget af håndværk, kunst og design.

Nogle af de skræddersyede løsninger er fastmonterede møbler, lyddæmpende skydedøre, indbyggede gæstesenge, og som alle er vældig praktiske, men hjemmet er også indimellem pyntet med det, som Hilde Eriksen kalder en 'godbid': En lille hverdagsting, som er æstetisk og lyser op.

Afslappende atmosfære

Hjemmet bliver ofte brugt til at samle venner, børnenes venner og begge deres store familier, som de ofte inviterer. Det er vigtigt for parret, at sammenkomsterne holdes i en afslappende atmosfære.

− Når jeg ved, at jeg skal gøre klar til en masse besøg, hygger jeg mig virkelig. Huset fungerer fantastisk til at feste i! Så åbner vi alle rum og flytter rundt på alt, hvad vi har, og så har vi et langt bord på tværs af lokalet. Jeg håber og tror, at når folk kommer her, slapper de af og føler, at de kan finde sig til rette. Hvis de har lyst til en kop kaffe, så de går de ud og tager den.

Du vil elske det her klassiske sommerhus i Tisvilde!

Den gamle hytte er kun bundet sammen af en glasgang til selve hovedhuset, som er på 230 m² fordelt på to etager.

Ingen forstyrrelse

Til trods for meget lys og åbenhed har parret tænkt over at skabe kroge, så familiemedlemmerne kan gå for sig selv og finde ro. Trapperummet er bygget uden på resten af huset som en del af gangen, og hjørner er brugt til små pladser.

– Mit favorithjørne er i lænestolen dér i lyset. Jeg kan lide at sy. Jeg klipper og limer og har gang i noget hele tiden, og det er rart at have et sted, hvor jeg ikke bliver forstyrret hele tiden, siger Hilde Eriksen.