træmøbler i stue i sommerhus
Sommerhus

Boliggalleri: Sommerhus med træet i fokus

tekst og foto af Nicoline Olsen.Styling: Hanne Vind og Nicoline Olsen. Redigeret til web. 11.05.2020
I Odsherred har Ninna Alsbjerg og familien indrettet et roligt sommerhelle. Kom med indenfor i deres sommerhus, der har fokus på naturmaterialer og designklassikere.

Midt i lyden af græshopper og duften af hede og hav ligger Nanna Alsbjerg og familiens sommerhus klædt i mørke brædder med udsigt til svajende trætoppe.

Indenfor er de mørke brædder på vægge og loft malet hvide, men ellers falder husets indvendige meget godt i tråd med dets udvendige. Naturen fylder nemlig også meget herinde – i form af træmøbler og interiør i materialer som flet, papir og bomuld.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nanna Alsbjerg og hendes mand købte huset på den vilde naturgrund i 2012, og siden har de indrettet og renoveret det løbende.

En løbende proces

De senere år er huset blevet malet indvendigt, pejsen er renoveret, og køkkenet er blevet åbnet, ligesom to små værelser er lagt sammen til et stort soveværelse.

– Indretningen er ikke en afsluttet proces, men noget, som løbende justeres, fortæller Nanna Alsbjerg, der har mange planer for husets fremtid.

Men indtil da nyder familien huset lige præcis, som det er – og helst ude på den store terrasse, hvor de også spiser, når det regner.

– Jeg elsker allermest, hvordan jeg har det, når jeg er her. Tiden går langsommere, og det er alle de små ting, der betyder noget, siger Nanna Alsbjerg.

SE OGSÅ: Nybygget sommerhus-idyl ved Liseleje

Boliggalleri: Sommerhus med træet i fokus

Sommerhus facade

Hvem: Nanna Albjerg, der er arkitekt, hendes mand og deres søn på seks år.

Bolig: Sommerhus i Tengslemark Lyng i Odsherred. Sommerhuset er oprindeligt opført i 1924 et andet sted på lyngen som et af de første huse i området. I 1942 blev det flyttet til den nuværende placering.

Stil: Enkelt sommerhjem med fokus på naturmaterialer og designklassikere.

Nanna Albjerg sommerhus køkkenalrum

Børge Mogensen (1914-1972) var elev af Kaare Klint, og Folkestolen, der står i to eksemplarer rundt om bordet her, tegnede han med afsæt i Klints Kirkestolen. Spisebordet er fra Santa & Cole, og den tredje stol er Gio Pontis Supperleggera designet for Cassina.

Nanna Albjerg Sommerhus køkken

Ryk køkkenelementet ud fra væggen til midten af rummet, og få fornemmelsen af et stort samtalekøkken i et forholdsvist lille sommerhus-alrum. Køkkenelementer og fronter er fra Ikea, og reolen i birk bagved er fra Atbo.

Sommerhus stue med træmøbler

Kaare Klint udstak igennem en menneskealder retningslinjerne for dansk design som professor på Skolen for Møbelkunst og ophavsmand til adskillige designklassikere. Safaristolene i kanvas her er et eksempel på hans arbejde, der altid havde det gode snedkerhåndværk i fokus, og de er fundet hos Lauritz.com.

Sommerhus grøn dør

Sommerhusets gulve står umalede op mod det øvrige hvide træværk, og det giver en varm bund for alle hjemmets træmøbler.

sommerhus terasse

Udnyt, at bambus er et hårdført materiale, og indret terrassen med gardiner, der kan rulles op og ned alt efter vejrforhold. Rullegardinerne er fra Color & Co. Bordet er lavet af en MDF-plade monteret med ben, og lamperne er fra belgiske Bazar Bizar. Spisebordsstolene er Børge Mogensens Folkestolen, og vasen er fra Hjorth Keramik.

Sommerhus soveværelse

Et nemt trick til at skabe sammenhæng i indretningen er at lade det samme materiale gå igen flere steder. I soveværelset her er det sket med papir, som både lampe og gardiner er lavet af.

kamin i sommerhus

Pejsen her er bygget i røde mursten, men efter den er blevet pudset op, har den fået et nyt og mere enkelt udtryk, der passer bedre til familiens indretning.

Mere inspiration?

Så se også dette sommerhus med harmoni i Hornbæk