16 fantastiske opskrifter med rabarber

Når rabarberne dukker op, er det et sikkert tegn på forår, og hvis du har dem i haven, er du heldig. De er nemlig nemme og kommer år efter år, når først de er plantet, og du kan bruge dem i et væld af forskellige retter og kager.

Rabarber har deres helt egen karakteristiske og syrlige smag, som er god i fx sødt bagværk, grød og som tilbehør til middagsretter. Du kan selvfølgelig også sagtens købe supermarkedets rabarber og bruge i køkkenet. Gå efter dem med de rødeste stængler, så får maden eller kagen den smukkeste farve.

En forårsskøn tår af Italien: Rabarber-granita med bobler

16 fantastiske opskrifter med rabarber:

I galleriet herunder har vi fundet de 10 lækreste opskrifter med rabarber, som helt sikkert vil fylde dig og dine gæster med mad- og forårsglæde.

1. Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffelTryl de sprøde, ranke rabarberstilke om til en blød og cremet rabarber-yoghurtis – og servér den mellem to hollandske vafler. Opskriften får du her! 

1. Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel

Tryl de sprøde, ranke rabarberstilke om til en blød og cremet rabarber-yoghurtis – og servér den mellem to hollandske vafler. Opskriften får du her! 

2. Svinemørbrad med rabarberchutney og ærtesalatInvitér gæster over, og kræs om dem med en klassisk svinemørbrad med rabarberchutney, krydderurtebrød og ærtesalat. Få opskriften her! 

2. Svinemørbrad med rabarberchutney og ærtesalat

Invitér gæster over, og kræs om dem med en klassisk svinemørbrad med rabarberchutney, krydderurtebrød og ærtesalat. Få opskriften her! 

3. Rabarbersaft med ingefærRabarbersaft er den perfekte sommerdrik! I denne skønne drik får de lækre rabarber sommerligt følgeskab af frisk ingefærsmag. Få opskriften her. 

3. Rabarbersaft med ingefær

Rabarbersaft er den perfekte sommerdrik! I denne skønne drik får de lækre rabarber sommerligt følgeskab af frisk ingefærsmag. Få opskriften her. 

4. Rabarbertærte med vaniljecremeRabarbertærte er en ægte klassiker - og denne version med vaniljecreme er bare ekstra skøn! Få opskriften her. 

4. Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarbertærte er en ægte klassiker - og denne version med vaniljecreme er bare ekstra skøn! Få opskriften her. 

5. Sorbet med rabarber 

Her får du opskriften på den lækreste rabarbersorbet. Den er lavet med råsyltede rabarber, så den er lige til at gå til. Se den her: Rabarbersorbet.

6. Frisk rabarberkoldskål 

Lav en simpel og klassisk koldskål med rabarber. Se opskriften: Rabarberkoldskål med kammaerjunkere. 

7. Hjemmelavet rabarbermarmeladeRabarber er en dejlig sommerråvare, som kan laves til en lækker marmelade. Få opskriften på den lækreste rabarbermarmelade her!Få opskriften her! 

7. Hjemmelavet rabarbermarmelade

Rabarber er en dejlig sommerråvare, som kan laves til en lækker marmelade. Få opskriften på den lækreste rabarbermarmelade her!
Få opskriften her! 

8. Kylling med rabarber og agurkesalatBrug de lækre rabarber som perfekt modspil til kylling. Servér med agurkesalat - mere klassisk dansk sommermad findes næsten ikke!Få opskriften her! 

8. Kylling med rabarber og agurkesalat

Brug de lækre rabarber som perfekt modspil til kylling. Servér med agurkesalat - mere klassisk dansk sommermad findes næsten ikke!
Få opskriften her! 

9. Rabarber i butterdej

Pak syrlige rabarber ind i sød og sprød butterdej for en nem og lækker lille kage. Top med lidt græsk yogurt, og så er alt perfekt. Få opskriften her.

10. Mazarinkage med rabarber

Mazarinkage er en tung og sød kage, men her får den et friskt tvist af de skønne rabarber. Prøv opskriften her.

11. Kokoskage med rabarber

Kagen er fyldt med smag af kokos og toppet med lækker rabarberkompot. Det giver en dejlig svampet og frisk kage. Find opskriften her.

12. Rabarberroulade 

Sommeren rabarber er fantastiske i en søde roulade toppet med flødeskum. Få opskriften her.

13. Rabarberclatoufis

Clatoufis laves som regel med kirsebær, men denne udgave med rabarber er også en skøn sommerdessert. Prøv rabarberclatoufis med opskriften her.

14. Små rabarbertærter med marcipan

De er små, flotte og utroligt lækre! Disse rabarbertærter med kokos og marcipan er dejlig bløde og svampede. Få opskriften her.

15. Tærte med creme, rabarber og marengs

Den søde marengs er perfekt modspil til den syrlige rabarber. Tærten er også fyldt med lækker mascarponecreme! Find opskriften her.

16. Cheesecake med hvid chokolade og rabarber

Når fløjlsblød ostecreme og syrlig rabarberkompot møder hinanden i denne forårsfine cheesecake, opstår der sød musik ad libitum. Få opskriften her.

11. Kokoskage med rabarber

Kagen